STADSFESTEN ONSDAG.

Riktigt trevlig kväll hos Johanssons.

5 MINUTER FÖR SENT...

Vi är framme i Solna efter lite (läs många) om och men. Jag upptäcker när vi står på Skellefteås flygplats redo att dra att jag glömt mitt visakort hemma. Att vara 7 veckor i USA utan betalkort kändes ganska jobbigt. Men som tur var kom min kära mamma snabbt som attan ut till flygplatsen och gav mig det. Det hann bli riktigt spännande där ett tag. När vi sen har landat på Arlanda så känner jag stressen då jag har 1 timme på mig att ta mig in till Stockholm och till en adress jag aldrig tidigare varit på. Jag powerwalkar med min stora tunga väska genom stan och hinner fråga 3 personer om vägen innan jag äntligen är framme. Jag kliver in och förklarar att jag är 5 minuter sen men att jag är här nu. Och hon i kassan förklarar för mig att det är för sent att göra min tandblekning. Jag ville gråta. Inte för att jag desperat ville bleka tänderna men för att jag stressat så mycket och kämpat för att ta mig dit. Jag sket i att grina och började istället dra mig mot Solna. Jag ringde mina 3 vänner som tydligen haft det rätt kämpigt själva. Resan från flygplatsen till Solna för dom hade blivit mer än 1 timme längre än vad den vanligtvis brukar vara. Men på vägen hade dom iallafall hunnit äta glass och träffat en kvinna med en papegoja. Jag la mig och läste i gräset medan jag väntade på att dom skulle dyka upp. När dom gjorde det så hann vi dansa lite till Rihanna i lägenheten innan vi drog för att handla på Lidl. Väl utanför Lidl ser vi att vi är 3 minuter för sena. Dom hade precis hunnit stänga. Ingen hängläpp där, men vi skrattade lite över hur mycket oflyt vi haft. Vi vände om och gick till ICA istället och handlade mat och styrde upp en god middag.
Nu är det torsdagsmys i vår 6:rums lägenhet. Hörs mer imorgon!

TANDBLEKNING

Snabba ryck från Arlanda till Biblioteksgatan 29 för att hinna med min tid att bleka tänderna.

SEMESTERN HAR BÖRJAT

Semestern har börjat. Jag tog ledig på tisdagen som egentligen skulle ha varit min sista jobbdag innan semestern. Jag tog tag i mina kläder som alla ligger i påsar och valde ut vad som ska tvättas och ungefär vad jag ska packa. På kvällen var vi förbi och hälsade på Sofia och Jon och vid 21 så träffade jag och Alex Stina och Erik och spelade lite tennis och tog en glass vid kajen. Det har varit varmt som tusan dom senaste dagarna.

Det var inget undantag idag. Klockan 9 skulle vi ut och träffa M och V i boviken för att få en liten genomgång av stugan. Jag tog på mig ett par jeans och en kortärmad tröja för att det var så tidigt på morgonen. Ack så fel gjort. Jag kokade när vi stod ute i solen. Det måste ha varit mellan 25-35 grader. Stugan/huset var ännu finare nu när det är sommar och någon har bott där så att det ser mer levande ut. I can't wait to move in.

Vi är hemma i Skellefteå idag och imorgon åker vi till Stockholm. Jag är peppad men samtidigt lite nervös. Men mer om resan sen. Ikväll ska vi på Megafonenfesten med Stina och Erik och innan dess ska jag ha färgat håret (färgen sitter i nu medan jag skriver) ha lunchat med Sofia och Jon, packat allt och lagt in serier på datorn så jag har något att göra på flyget. Btw, finns det eluttag på flygplanen? Och fixa min playlist på spotify.


MIDSOMMARHELGEN

Jag har varit riktigt kass på att uppdatera här på bloggen på senaste. Men jag har ärligt talat inte haft en timme över till datorn. Jag ska lägga in bilder på mina senaste dagar och berätta vad jag pysslat med allt mest. Vi börjar med midsommar.
Jag och Alle åkte till Bonnstan för att möta upp hans familj

Det var smockat med folk

Kransar gick att köpa för 10 kronor styck och pengarna gick till välgörenhet

Dom var fina men dom kliade på huvudet

Jon och Noomi

Barntåget som gick mellan 12.30-16

Det började regna och det var ont om paraplyn

Långklänning och lockigt hår kvällen till ära

Anton och Elin styrde festen på moröbacke

Det bjöds på mat och midsommarsånger

Grabbarna försökte sig på att göra en buffalo på en kompis som ej var på plats via speakerphone
Jag försökte att äta upp min efterrätt själv

Elin och Biggy

Jag och Jessica

Jag min krans och Alexander

På väg hem från festen

Dagen efter jobbade jag 08.45-15.00. När jag slutat låg jag och Alex först ute på gräsmattan och solade med mamma sen åkte vi till Olles och beställde en förrätt och en....

...efterätt. Friterad glass?

När vi var klara på Olles hämtade vi Jessica och Aaro och åkte ut till golfbanan

Vi spelade först korthåls tillsammans sen ville grabbarna visa ett fint hål efter gula slingan
Alex var en perfekt gentleman och bar min väska. Vad han gör med den är dock inte så gentlemannamässigt

Sen började vi gå tillbaka mot bilen. Jag ger tummen upp för en riktigt härlig dag
Vi körde direkt till karamellkungen och köpte godis och hyrde en film. Det tog typ 40 min att få igång filmen då Jessicas päron aldrig använt dvdn till deras nya tv

På söndagen mötte jag upp Erik på stan vid 12.15 och vi gick och shoppade åt honom lite grann innan vi la oss och solade vid älven. Vid 16-17 gick vi till basketkorgarna på norrhammar och Alexander kom dit så vi körde 21 och 7up.

Vi ringde Julia och hörde om hon ville vara med och spela tennis efter middagen. Det var hon på och bilden är tagen efteråt i bilen. Kan ni gissa vem som spelat mest förr?

Efter tennisen ville vi spela vollyboll så vi körde till Boviken där det självklart inte var ledigt. Vi hann spela 3 minuter innan gänget som paxat planen dök upp. Som tur var så hade vi kubb med oss. Så vi spelade kubb. Innan vi skulle dra så kom vi på den smarta idén att testa göra ett danssteg som man fick lära sig när man gick lågstadiet. Alex skulle kasta upp mig i luften och jag skulle lite snyggt sträcka ut benen och landa igen. Problemet var bara att Alexander kastade mig framåt istället för uppåt så att jag nästan landade på huvudet. Alla skrattade tills dom grät typ och så var Alex och Erik tvunga att testa igen för att se om det gick. Jag vart för skraj för att göra det igen.

Båttur runt boviken

Vi körde runt lite men sen var det dags att dra hemåt då killarna skulle upp 06.00 dagen efter

TIDIGT UPPE

När vi nu bor hos min mamma så blir det enbart tidiga mornar. Även om det blir sena kvällar ibland också. Nu börjar det kännas så normalt så jag tänker inte riktigt på vad klockan är. Jag skulle nyss föra över pengar till Viktor och skulle ringa för att dubbelchecka en grej med honom. När han svarar så hör jag klart och tydligt att han sover, jag kollar snabbt på klockan för att se om han är seg upp eller jag som är tidig på att ringa. Ser då att den är 08.11 och säger "naemen fööörlåt". Nu har jag i alla fall betalat Viktor för att han la ut för hotellet i Miami och för en videokamera vi ska köpa. Det är ingen värsting, men för 250 kronor var så fungerar den bra!

LANTERNAN 2011

Jag var på Lanternan igår med Madde, Julia, Elin och Helena. 3 av tjejerna hade hyrt en 4 bäddars stuga i byske och sov där igår efter utgången på lanternan och idag firar dom midsommar där. Så vi hade en liten förfest i deras stuga sedan gick jag och Elin ut kl. 21.05 för att vi inte hade hunnit köpa några biljetter. Alla som sålde sina på nätet eller utanför Lanternan fick 250 kronor styck för dom när dom själva lagt ut 120. Det skippade vi och gjorde en riktigt tidig utgång istället studenten och jag. Det tog ett tag innan allt folk började trilla in. Elin hann hjälpa mig att förstå mig på min kamera bättre medan vi satt och väntade på brudarna som hade förköp. Dom tidigare åren jag varit där har det varit smockat med folk redan vid 22 typ. Nu var det mer en vanlig utgång i Skellefteå, alla trillade in efter 23. Lyckat iallafall. Jag slänger upp lite bilder från gårdagen.
I den enda stugan som inte var uppbokad på Byske Camping satt vi och minglade innan utgång
Tjejerna hade styrt mat och chips från ICA
Julia skålar fint
Jag faller offer som motiv då Elin ska testa olika inställningar på kameran
Vi skulle bara sitta ute, även om det var 11 grader och på gång att regna
Madde och Julia gick all in och körde tequila shots. Jag var inte avundsjuk
Helena kom och ville kolla vad tjejerna gjorde
Grabbarna som varit i Piteå hela kvällen kom för att skjutsa hem sina brudar

Jag ville också vara med på gruppbilden

När Elin var lite senare ut än jag från krogen så gick jag Alle och Beggan ut på en flytbrygga och kollade läget

NYTT LÖSHÅR

Kan man känna glädje över hår? Typ. Jag ska sätta in massa hår nu vid 11. Såhär lagom till premiären av Lanternan för i år och midsommar. Inte för att vi har spikat vad vi ska göra på midsommar än men, något blir det väl.

AQUASPA

10.00 Ska jag göra en behandling på aquaspa
11.30 Ska jag möta upp gänget på resebyrån
12.00 Ska jag luncha med Viktor
13.00 Ska jag fika med Alex & hans syster Sofia
17.00 Ska jag träna
18.00 Ska jag flytta hem till mor

ID-kort update

Jag gav mig själv lite extra lång tid på morgonen för att ta på mascaran innan jag åkte till polisstationen för att ta bilden till mitt nya id-kort. Bara för att sen se att jag ser sne ut på bilden. Det kändes otroligt fult att säga "nej fy så hemskt" när kvinnan som hjälpte mig visade hur id-kortet skulle se ut när det var klart. Men orden flög ut ur min mun innan jag ens hann tänka. En ärlig reaktion kort och gott. Kvinnan svarade snabbt "nej du blev jättefin", precis som att fiskat efter det. Men nu har jag ett id-kort på väg till mig. LYCKA!

ID-kort

När jag Julia och Viktor var på clas ohlson i veckan började dom prata om hur många legg dom skulle ta med sig. Något jag aldrig ens funderat på. Hjälp, vad händer om jag skulle slarva bort passet? För att försöka förhindra det så ska jag åka till polisstationen idag och gör ett nytt ID-kort. Jag hoppas för allt i världen att det bara tar en vecka innan jag har det i handen. Jag har även för mig att man kan göra kopior på sitt pass?

OLD PHOTO


HOTELLET I NEW YORK

När vi bokade resan valde vi att även boka boende för dom första 5 dagarna. Vi gjorde det bekvämt för oss. Det kändes som att det kanske skulle ta emot att söka hotell i en stor stad där ingen av oss varit förut efter att ha rest en hel dag. Så vi bad hon på resebyrån söka ett hotell med bra läge och dusch på rummet. Vi kommer att bo alla 4 i samma rum.

NYA JEANS

Köpte ett par nya braxer på Carlings i Umeå. Jag som säkert många andra hatar att prova jeans. Det tar tid och är jobbigt. Jag gjorde det enkelt för mig själv, på en gång, av och så till kassan. Lite beslutsångest däremellan.

VIDEOKAMERA

Stan med Viktor och Julia nu för att kolla efter någon videokamera till resan och någon kudde att ha på flyget.

tid för tandblekning

Jag ringde och fixade mig själv en tandblekningstid i stockholm idag. Jag ska göra det HÄR.

stockholm 30:e juni

Bokade nyss biljetter till Stockholm den 30:e! En sak mindre på att-göra-listan. Har även köpt en ny bok, mer skavsårsplåster, resorb, solskyddsfaktor och torrshampo. Det tar sig det här.

me, myself and I

Me, myself and I ska ha en liten hemmaspa eftermiddag.

SKIVA

Min morbror som är 70 år visade mig för länge sedan hur man bränner en skiva. Men jag, Julia 21 år har glömt det. Hatar mig själv lite grann eftersom att det är dags att fixa musiken till vår 4 veckors roadtrip i kalifornien.

HANGOVER II

Har precis varit och sett baksmällan del 2 på bio med Alexander. Riktigt bra, inte tråkig en sekund!

chicy.se/shop/

Jag ska ju egentligen inte varken shoppa eller packa med mig något. Men satan vad sugen jag är på att klicka hem lite grejer. Speciellt den där klänningen.

LUNCH


då var man läghetslös

Alla våra prylar är nu mera i lådor och sopsäckar. På grund av att vi var orutinerade när vi packade fick vi slut kartonger och var tvugna att packa ner tallrikarna och glasen i en sopsäck. Det gick inte fort när vi körde därifrån senare på kvällen.
Jag gjorde världens bästa fynd i en låda. En partyhatt. Bli inte förvånade om jag dyker upp på stadsfesten med den. Fast minus den där arga zoolanderposen. Den skippar vi.

bellas hus en sista kväll

Bellas föräldrar har sålt sitt hus så igår var vi där ett gäng en sista gång. Det var middag och kubbturnering som gällde. Riktigt rolig kväll. Nog för att mitt lag kom sist i tävlingen men att vara biggest loser störde oss inte. Middag hos Alex päron nu och efter det mer städ!

sista dagen i läggan

Idag är sista dagen vi har tillgång till vår lägenhet. Det känns sjukt att det blir verklighet nu, att vi inte kommer att bo här. Det är för sent att backa nu. Inte för att jag vill det men nu när vi verkligen flyttar ut idag så tänker jag en sista gång var det rätt beslut. Och ja, jag känner mig peppad på något nytt. Lägenheten finns ju kvar, det är inte för evigt. So lets go Boviken! Vi ses efter 46 underbara dagar i USA. Men tills dess att vi åker ska våra päron få stå ut med oss. Vi flyttar in idag hos Alexanders föräldrar och innan midsommar bor vi hos min mor.
12 juni är flyttdagen då vi åker ut och det andra paret åker in

FREDAGEN 10:E JUNI

Steg upp väldigt tidigt igår för att ta bussen till Umeå. Väl där tog värmen och det fakum att man sovit ganska lite ut sin rätt och både jag och Julia var som två zombies på stan. Det bidrog med en hel del härlig trötthumor, sådant uppskattas alltid. När vi var på väg hem till Skellefteå fick jag förfrågan om att sitta och släppa in studenterna på krogen. Jag sket i att jag kände mig sliten och sa ja. Det var lika roligt denna gång :-) Jag var i säng igen vid två på natten och klockan tio var jag på ica. Så ja, jag är trött nu med. Men nu taggar vi om för ikväll har Bella grillkväll och Fia och Ekan har inflyttningsfest. Och imorgon är det jobb igen.
sliten tjej taggar om och drar till bella

maxiklänning/långkjol


När man ändå är i Umeå så ska jag söka efter en skön maxiklänning eller en långkjol att ha på mig till vardags.

hårborttagning i umeå

Kl. 11.00 idag har jag en tid på hud.nu att göra permanent hårborttagning under armarna. Spännande.

socialt experiment

När jag kom hem från stan i tisdags så stod det en cykel parkerad mitt på trottoaren. När jag passerade cykeln sneglade jag för att se om den var låst. Icket. Eller så kanske den var det men jag vågade inte stanna och inspektera saken nogare. Vad jag såg så var den inte låst. Hur som helst, jag gick hem, såg tv ett tag och ungefär 45 min senare skulle jag gå samma väg igen för att åka till jobbet. Cykeln stod kvar! Mina slutsatser är att detta var något sorts socialt experiment. Ägaren till cykeln stod säkert i fönstret med polisens nummer redan inknappat på mobilen redo att trycka på grön lur vid första närmande av cykeln. Ja, så måste det ha varit. Varför annars skulle den stå mitt på trottoaren? Det gjorde mig nyfiken i alla fall.

MIN ONSDAG

Galet varmt har det varit dom senaste dagarna. Norran gjorde en artikel igår som sa att en termometer i stan visat 29.1 grader. Jag var först på morgonen och tog en spruta (hepatit b) sedan gick jag barfota till min mor från vårdcentralen. Det var inte frivilligt, mina skavsår som jag fått av att gå i mina vita tygskor utan sockar sa ifrån, bigtime. Senare på eftermiddagen var jag och klippte håret. Jag tog ganska mycket ris samt klippte upp det lite. Passade även på att köpa en hårfärg som jag ska använda på utväxten och löshåret just innan vi åker utomlands. När jag var klar hos frissan gick jag förbi Julia och satte mig på hennes balkong och stekte/svettades. När Alexander en timme senare slutat jobba gick jag och han och köpte glass och satte oss vid älven och njöt av att det fläktade lite vid vattnet. Väl hemma igen slocknade vi båda i soffan och jag tror att jag sov 2-3 timmar. Jag var helt slut. När Alex till slut fick mig att vakna drog vi på ica och köpte snacks och såg film. That's my wednesday. Tyvärr hade jag slut batteri på mobilen under hela gårdagen så inga pics.

VÄRMEN ÄR HÄR

Det är varmare ute än inne. Dagen man längtat efter! Hade shorts och linne på mig och svettades. Jag och Alle åt lunch vid älven och sen satt jag och Jullan i parken och åt jordgubbar. Underbart. Om 45 min är det jobb som gäller.

kubb och ritz igår

Viktor som vi ska åka till USA med kom hem från Norge i helgen och igår efter att jag och Julia slutat jobba styrde vi ihop en kubb/ritz/diamanten-kväll(!) Vi var tre stycken Julia:or, Alexander och Viktor. Under tiden vi spelade diamanten kom det fram att Viktor inte visste vart i USA vi skulle. Mackan på jobbet hade frågat om resan och vart vi skulle åka och det enda Viktor kunde komma på var att vi börjar i New York och avslutar i San Diego. Pinsamt. Vid det här laget kan vi andra rabbla resan i sömnen. Vid 00.45 lämnade vi Viktors inglasade altan och drog hem. När Jullan cyklade förbi mig och Alle som körde från Statiol och vinkade så vände jag mig om till Alex och frågade "vem var det där?". Tydligen så känner jag inte igen mina vänner direkt en mössa kommer på. Ikväll ska vi börja ha öppet till 23 på jobbet och jag har äran att få uppleva det först. Ses!
Vi sökte efter en basketkorg men hittade ritzrutorna istället
Jordgubbar med socker i en tallrik mjölk ute i stekhet sol på rasten igår blev del av min lunch

BILDER FRÅN MOBILEN

Bild från idag då grabbarna spelade coronne i solen
Förra veckan efter att ha varit och hälsat på Julias syskon var vi och kollade på hennes pärons nybygge i boviken

Var på fords 80årsjubileum

Tog en paus på gymmet

Fika kl. 09.15 i Piteå

Jag följde med när Jules gjorde sin andra (första stora) tatuering

GARDEROBER IKEA


söndag en torsdag

både jag och alleboy är lediga idag så nu blir det stan.

sjukt låt timberlake

Julia la upp en riktigt sjuk låt med Justin Timberlake i sin blogg och frågade om hon fick bränna den till vår cdskiva vi ska ha med på roadtripen. Vad tycker ni, ska vi lyssna på motherlover?

apberget

Jag fick ett sms från apberget, ni minns apberget (nej jag har inte tagit bort min användare där) att sidan ska stängas och dom bad mig logga in och spara sådant som jag vill ha kvar. Dom skickar smset 2 dagar efter det datumet dom påstår att sajten stängts. Bravo. Jag hade nästan glömt att den sidan fanns.

one month to go

EN MÅNAD KVAR. 30 dagar och en lön till senare så drar vi!!!!!!!!

RSS 2.0