moving out

Packar ihop kågevägen. Känns riktigt overkligt.

jordgubbar

Jag sitter i soffan mitt i flyttstöket och ser gossip girl säsong ett på tv. Jag borde egentligen städa.

blodgivare

Det behövs fler som ger blod och vi satt och pratade om det här senast i förrgår vid middagen. När jag nyss klickade in mig på Linneas blogg så såg jag att hon idag var och tog prover för att se om hon får ge blod. Det är stort tycker jag. Klicka på bilden eller HÄR för att läsa mer om att ge blod.

mom hugs baby kitten

I mitten av klippet tar mamman och trycker sin lilla närmare henne. CUTE!

Eftersom vi ska flytta ut ur lägenheten innan helgen så var det en kvinna här igår och hämtade Gumman som vi tagit hand om. Så för tillfället är vi utan katter. Det är.. tomt och tyst. Väldigt tråkigt. Skönt att ingen kommer ha sönder någon möbel eller fara med mina örhängen. Men ack så trist. Jag saknar redan katterna.

mineralmakeupstore

Av en vän på facebook fick jag veta att det finns en webshop som säljer bare minerals och som just nu har 25% i hela webshopen. Det finns även en ”hemlig” kampanjkod som ger ytterligare 25% rabatt. Kampanjkod: bareminerals2011 ( gäller till söndag, 5 juni)

work 17-22


american pancakes


snacka om omtyckt


mothers day


boring

Jag vet inte när det hände exakt, men man gick från ungdom till vuxen..

hello sony vaio

När man jobbar mycket får bloggen lida. Igår jobbade jag 13,5 timmar, först ica sen station som inträdestjej. Men jag hoppas att ni hänger med här när vi är ute och reser genom USA. Igår hämtade vi ut datorn som ska få följa med på resan. En liten vit sony vaio 10.1". Welcome to the family. Jobb idag med och sen ska det flyttas.

TITANIC PÅ BIO IGEN

Det ryktas om att Titanic kommer att komma på BIO igen våren 2012. Pax se!

nytt hår i juni

Jag är så otroligt less den här frisyren. Uppsatt hår. I ungefär 4 månader så har jag sett ut så. Jag brukar sätta i löshår för att fuska fram tjockt och långt hår, men inför resan har jag valt att välja bort den lyxen för att spara mer pengar.
Men nu är det snart juni, vilket betyder att jag när som helst kan sätta i nytt hår. Halleluja! Det låter så löjligt men det gör mig riktigt glad. Så låt mig vara löjligt glad. WHooghoo. Kul att få va lite fin igen efter en lång ful vår. Oj så tjejigt inlägg. Jag skäms.

iväg på äventyr

Det är min lediga dag och jag är uppe nu. Jag ska följa med en hemlig vän till en hemlig ort och göra en hemlig grej. Hon skickade ett sms 00.30 igår och sa ungefär det. Jag är trött. Jag utser mig själv till en bra kompis som stiger upp före klockan 7 en morgon.

GODMORGON

Morron. Jag sov med sminket på igår (hade ont i huvudet och stupade rakt ner i sängen) så idag när jag vaknade så var jag ju redan klar. Vad ska jag nu göra? Matlåda, check. Potatisen kokar på spisen. Nae, jag måste nog fixa ansiktet ändå.. Och gå och ta upp potatisen. Hörs efter jobbet. Jag håller tummarna för att få den nya datorn idag.
Bild från thailand förra året i januari då vi skulle ut på "stan"

SCORETT

Skon som ska rädda mina fötter i New York. Om vi nu tar oss dit. Dumma askmoln.

cabriolet

Efter att ha solat 40 min på balkongen igår bestämde sig jag och Alexander för att åka årets första cabrunda. Vi körde förbi och kollade på dom nybyggda husen i falkan och så blev det en sen lunch på max innan jag var tvungen att åka och jobba. Idag bjuds det inte på lika bra väder, så jag kanske får stanna inne. Eller åka till stan!

UMEÅ 21:A MAJ

Spontan roadtrip till Umeå
Vädret varierade på vägen dit
Fullt ös i Umeå då det var kulturnatta i helgen


Lunch på Barista

Hittade det största presentkortet ever på H&M

Svängde förbi chefens 50års-öppet-hus-party och små åt lite grann

Vi åkte även förbi släktingar till Alexander och hälsade på

LÖRDAG 21:A MAJ

Dagen började med en härlig sovmorgon. Men när vi väl skulle stiga upp så skulle Alex flytta på vår katt som bor hos oss, var av han råkar armbåga mig i ansiktet. Det tog inte så ont tyckte jag, men Alex fick lite halvpanik och sprang runt och skrek 'fläsköga' tills dess att han kommit tillbaka med en ispåse. Så min morgon börjde med en ispåse i ansiktet. Nu ser det ut som att vi drar till Umeå. Lite impuls sådär. Fun!

HÅL I BYXORNA

Jag och Alexander har legat hemma ikväll och bara vilat och hoppats på att bli friska till imorgon. När man bara är hemma så bryr man sig inte riktigt om vad man har på sig. I detta fall så bar Alexander ett par mjukisbyxor som har stora hål i rumpan. För typ en halvtimme sen kom Alex på att han glömt lämna igen en film. Han drog snabbt iväg för att hinna lämna igen filmen före dom stänger. När han kommer hem igen kollar han på mig och säger "lagom jobbigt att komma på att man har hål i byxan när man står i butiken och det är mycket folk där. Jag fick vrida och vända på mig hela tiden för att inte visa baksidan på byxorna".


NYA JOBBSKOR

Jag köpte ett par riktigt dyra skor igår. Jag kom till jobbet svettig och sjuk och hade totalt glömt bort att en kille som säljer bra jobbskor skulle komma förbi och visa upp dom. Jag hade som sagt suttit och mått sådär hela dagen i soffan och jag fick snabbt ångra att jag inte orkat duscha när snälla skokillen skulle sitta och klämma på mina fötter för att se hur förstörda dom var. Jag försökte komma på ett vettigt sätt att få in i konversationen att jag inte alltid luktar såhär illa. Jag kom snabbt på att det inte finns något vettigt sätt och höll käften. Ett stycke illaluktande tjej har väl ingen dött av. Nu gungar jag fram på jobbet i mina nya dojjor.

TORSDAGKVÄLL


Hemma i soffan igen. Jag har ätit kex och vindruvor med brieost. I mellanåt så har jag gått och snytit mig. Bra grejer. Vi köpte en dator igår förresten, vaio 10.1". Den kommer till veckan. Riktigt spännande!

FÖRKYLD

Jag är förkyld. Usch. Sov ungefär 11 timmar och hoppades att det skulle hjälpa, men är fortfarande sjuk. Jag ska äta flingor och se 90210 tills dess att jag börjar jobba kl. 16.00. Sen ska jag sova 11 timmar till och se.

GULDFYND BY KENZA

Jag kollade på Kenzas smycken som hon designat för guldfynd för första gången nyss. Hon hade gjort mycket fint. Jag börjar bli rätt less på ringar som blir fula fort och lämnar gröna märken på fingret efter att man använt dom. Nyfyllda 21 år, är det dags att börja köpa kvalité eller? Kanske väntar något år till..

GOSSIP GIRL

Mys hemma i soffan med gossip girl. Sommaren i all ära men jag får panik över att alla serier har säsongsavslutning. Jag brinner ju för min egentid med gossip girl och one tree hill.

mini-dator-jakt

Det blev ingen datorjakt igår. Jag tog fel på tiden jag började jobba och var tvungen att åka dit direkt. Men idag blir det av! Wish me luck.

GOING OUT

Jag är på väg ut för att kika efter en minidator och för att gymma en snabbis. Efter det blir det jobb kvällen ut. Hörs!

PACKAR IHOP

Många snabba beslut senare så står vi nu här med massa banankartonger som vi ska ha till att packa ihop våra saker och flytta ut dom ur lägenheten. Vi ska hyra ut lägenheten från och med 1 juni. För bara en månad sen såg planerna helt annars ut. Då hade vi inga planer på att flytta någonstans innan usa. Men nu händer det. För att spara pengar så ska vi hyra ut lägenheten redan i juni istället för juli som vi hade tänkt. Så om två veckor så flytta vi in med våra päron. Det känns ju väldigt skumt men det är ju bara under en kort period. LETS GO.

SKÖNA SANDALER

Min jakt efter ett par sköna och hyffsat snygga sandaler fortsätter. Jag behöver köpa ett par och gå in dom innan vi åker till usa. Jag nöter alla skosidor i hopp om att hitta dom. Här är några förslag från olika skosidor.
Scorett. Skon till vänster är snygg medan skon till höger ser skön ut.
Ecco. Dom är väl kända för att ha sköna skor men kommer tyvärr ofta med ett tantigare utseende.
Nilson. Jag brinner inte för någon av dom egentligen men dom duger. En klassisk modell och en väldigt luftig.

The Black Eyed Peas

Just can't get enough.

nelly halsband


CHARLIE HARPER

Ashton Kutcher ersätter Charlie Sheen i ”2 1/2 men”

Länk HÄR.

BAKSMÄLLAN 2

På bio 25 maj.

INREDNING FRÅN EM


CHARLIE HARPER

Hugh Grant erbjuden Sheens roll i tv-succén two and a half men

Länk till artikeln HÄR. Något av det värsta jag vet är när dom i serier bara byter ut ansiktet på en karaktär och tror att vi som ser på serien ska vara nöjda. Skulle helt plötsligt Hugh Grant vara Charlie Harper? Frutansvärt irriterande. En annan röst, ett annat sätt att vara på och ett annat ansikte - fast samma person i serien. Nej tack.

FREDAG 13:E MAJ

Allting går väldigt snabbt nu. Jag hinner knappt med själv.

SOL OCH DATOR UTE

Det var härligt att vakna och känna att jag mådde mycket bättre än vad jag gjort dom andra två dagarna. Idag kan jag jobba. Men jag börjar inte förrän klockan 17.00 så tills dess så kan jag sitta ute på balkongen och nöta lite dator. Jag gör mitt bästa för att inte blåsa bort. Det är varmt i solen men vinden förstör med kyla. Jag solar ansikte och händerna för tillfället. Det viktigaste?!

citat av steven jobs


TWINRIX

Då har jag tagit min första hepatit b spruta. När jag gick ut från vårdcentralen med mina nervösa spaghettiben tänkte jag att det här var väl inte så farligt. Egentligen så vet jag ju det redan innan att det inte tar ont. Jag har ju tagit hepatit a sprutan sedan tidigare och minns att det knappt kändes. Men jag kan ändå inte hjälpa att sitta med hög puls i väntrummet innan det väl är dags. Jag ska dit igen om en månad, och jag kommer säkert vara lika nervös då. Sen yttligare en till om ett halvår. Vid det laget är jag väl världsvan.

hemma och sjuk

Nix, oth botade mig inte. Inte ens tabletterna underbara Alexander åkte och köpte hjälpte till. Hat på detta. Har legat däckad i soffan, fick ställa in jobb. Riktigt trist. Jag är kanonhet, och inte på det bra sättet om ni förstår vad jag menar. Utan het som i att det känns som att jag brinner lite grann. Min kroppstemperatur är densamma som den nygrillade kycklingens jag egentligen skulle vara på jobbet idag för att ta tempen på. Och imorgon klockan 08.15 ska jag vara på vårdcentralen och ta en spruta. Behöver jag ens säga mer? För det första, vem gillar att behöva vara någonstans klockan 08.15? Och för det andra, vem gillar att ta sprutor? Inte jag i alla fall. Vem gillar att vara någonstans när man är sjuk klockan 08.15 för att göra något man hatar? Inte OK.
Jag provade karlsson på takets kuckeliku medicin

ONE TREE HILL

Fortfarande huvudvärk. Ska se om one tree hill kan bota den.

tisdag 10:e maj

Jag är nyvaken och jag försöker bota huvudvärken med en ipren som jag sväljer ner med Alexanders euroshoppervatten som smakar sådär va. Veronica Maggio och hennes nya skiva som är great ska få ta över högtalarna och så ska jag sätta mig ute och lapa sol ett tag. Återkommer!

SPEGELBOX

En snygg förvaringsbox till allt smink och andra badrumsprylar med inbyggd spegel från evasolo.

FILA OCH MÅLA

Rädda det som räddas kan. Det är dags att snygga till händerna.

water for elephants

Hellu! Igår blev det att vi såg water for elephants eftersom att jag hört så mycket bra om den. Egentligen tror jag att Alexander ville se något lite häftigare så som typ to fast to furious 5 istället för något med skum titel. Men filmen var som lovat, bra! Inte alls som jag hade tänkt mig, men fortfarande väldigt bra. Det fanns dock stunder när jag ville gå ur salongen för jag tyckte att det var jobbigt.

BIO

Bio med killen. Vet inte vilken film än men det löser sig!

nytt boende efter resan

Jag och sambon tackade för två dagar sedan ja till ett nytt boende. Vi ska hyra ett hus, max i 10 månader blir det. Spännande med något helt nytt! Vi flyttar in direkt när vi kommer hem från USA i mitten av augusti. Så under en kort del av sommaren kommer vi kunna njuta av att ha en egen strand. GULD! Och sen så blir det en vinter med öppen brasa och många utomhusbad i en jacuzzi. Det kan bli grymt! Det är många fördelar men även några nackdelar så som att behöva skotta och inte kunna spara lika mycket pengar till resor. Och så blir det längre och bökigare att ta sig till jobbet. Men varför fokusera på det negativa när det positiva är så bra!

bella i skellefteå

Bella är i Skellefteå över helgen. Jag mötte upp henne igår på Calles och även idag för lunch tillsammans med Helena och Julia. Eller, Julia hann inte dit förrän vi andra hade ätit upp. Men hon tog sig en kaffe istället. När vi hade ätit så gick vi ner till "hjorten" och satte oss och solade. En väldigt härlig dag har det varit. Nu ska jag fortsätta den med jobb. Först ica och sen för megafonen på kvällen. Det tar emot lite att jobba en dag som denna, speciellt när Bella ska ha grillkväll ikväll. Aja, USA var det ja.

FREDAG 6:E MAJ

Godmorgon! Jag har precis käkat frukost och sett lite one tree hill. Klockan 11 börjar jag jobba, så det är dags att dra. Btw så tackade jag och Alexander ja till ett nytt boende igår. Mer om det sen!

om blackberryn

Till dig som undrade om min telefon så har jag skrivit lite plus och minus i ett inlägg HÄR. Jag köpte min för lite mer än ett år sedan via en annons på blocket. Det var en chansning. Tror jag fick med alla tillbehör och så för 2700-3000 kronor. Jag frågade först i stan om dom sålde någon blackberry, men icket. Dessutom så sa han som jobbade på the phonehouse att det var svårt att hitta någon seriös (nog känd för att man ska vara säker) internetsida som sålde dom. Jag blev kär i telefonens design när jag såg en tjejkompis som hade en och kollade på blocket och hittade en kille som knappt använt sin. Om min skulle pajja så vet jag inte vart jag skulle kunna lämna in det, det är ett minus. Men det har inte varit något större problem med den än så länge. Försök köpa en med styrplatta hellre än styrkula. Det är det enda som ibland tjorvat för mig. Något annat man måste tänka på är att man behöver köpa till något som kallas för "blackberrytjänsten" för att få användning för alla funktioner. Jag fixade det och mitt abonnemang på telenor i Sthlm. Går säkert att fixa någonstans här uppe i norr också.

say goodnight


En händelserik dag har det varit. Nu är det läggdags, är trött. Hörs imorgon.

pussat henne hejdå

Joanna flyttade idag. Jag kommer antingen att acceptera det och vara nöjd med mitt beslut om några dagar, eller så kommer jag att böna och be på mina bara knän för att få tillbaka henne. Det var mycket mycket jobbigare att se henne åka än vad jag hade trott. Shit vad jobbigt det här är. Huvva, det värker i mig.

BOVIKEN

Var i boviken nyss. Nu har man en del att tänka på.

SOVRUMS INSPIRATION


VINTER I MAJ

2:a maj och det snöar... Inte OK. Allt mitt sommarsnack i onödan.

TWO MONTHS TO GO

Det är första maj idag, det har nog ingen missat. Ett magiskt datum då man verkligen känner att det är sommar på gång. För mig betyder första maj också att det enbart är två månader kvar innan vi åker till USA!

VALBORGS 2011

I Alexanders föräldrars hus sjöngs det och dansades det en hel del igår. Och vid tolvslaget så skrek vi alla "gott nytt maj" för att fira att vintern är över och att sommaren är här! Riktigt lyckat var det. Mer bilder kommer sen.

RSS 2.0