SAFFRANSBULLAR


SKYLTSÖNDAG

Jag hade en trevlig skyltsöndag igår. Började med en rolig dag på jobbet, och när jag slutade kl. 15.00 så åkte jag och Alex till stan och gick runt där. Alla små stånd som sålde godis, tomtarna som gav barnen presenter och körsången utanför CK gjorde min skyltsöndag till den mysigaste på länge. På kvällen var Emma och John här och spelade sällskapsspel med oss. Jag och Alex bjöd på saffranslängd och glögg, väldigt juligt av oss. Det började snöa just före Emma och John kom också. Väldigt bra tajmat sådär på skyltsöndag och allt!

extern hårddisk

Gullungen Alex kom hem med en ny extern hårddisk till mig idag. Så till veckan ska jag föra över alla gamla bilder från min andra externa hårddisk och nya bilder som jag haft på datorn till den. Nu är det läggdags, jag och Alle har legat i soffan och kollat på last comic standing till nu. Riktigt bra program. Godnatt!

FREDAG

Löningsfredag var det idag ja. Jag har knappt spenderat en krona. Eller jag bjöd Alex på bio och köpte sminkborttagning, men inga fler köp än så. Imorgon ska jag jobba så nu säger jag godnatt!

TORSDAG

Hungrig, lite uttåkad, längtar efter lön, undrar vad jag ska köpa till alla i julklapp, saknar sol och värme.


HOCKEY

Jag tar vm-guld som bästa flickvän då jag på min lediga dag åker 4 mil med min pojkvän för att se en hockeymatch i burträsk. Jag sitter och svettas i två tröjor, en jacka, mössa, halsduk och jenas när min kille kommer och föreslår att jag ska ta på mig långkallingar också. Det hade ju kunnat göra, om jag ägt ett par. Fast även om jag hade ägt ett par så hade dom inte rymts under mina jeans. Dom lämnar inget utrymma för sådant. Jag får ta med mig ett par mjukisbyxor och hoppas på det bästa. Och med det menar jag att det kanske finns varm choklad på plats eller att Alex har överdrivit hur kallt det kommer vara..

TACOS

Jag tror vi äter tacos minst 1-2 gånger i veckan

MORGON

Äter mina rester från wok n roll och ser reprisen från gårdagens avsnitt av grey's anatomy. Fick även fylla i lite luckor via sms för Linnea som missat nästan en veckas avsnitt! Mycket har hänt sedan dess ;-)

JOBB NU


PANCAKES

Jag steg upp 8 imorse och gjorde american pancakes åt Alex och mig till frukost. Höll på att bränna dom första två, dom blev lite mörka. Men det är väl en klassiker att dom första ska bli mindre bra? Till det mosade jag jordgubbar och sockrade dom. Bra start! Nu är jag ganska pigg. Pancake mixen gav jag egentligen Julia i julklapp förra året med en del andra saker, men mixen råkade hamna hos mig sen endå och så stannade den med mig.

TIPS PÅ BRA PLATTÅNG

Någon som har något bra tips på en plattång som främst ska användas för att locka håret men även för att platta kort hår? Det var många år sedan jag köpte en sist så jag har noll koll, men nu gick den vi hade sönder och jag vill ha en ny.

FÖRSTA SNÖN

20 november var den här.


SÖNDAG

Jag känner mig sliten idag. Endå blev det inte så mycket igår, 3 glas vin, max 4. Nu sitter jag och Alex i bilen på väg att hämta upp två pizzor. Det hör som till.

SATURDAY

Vi har inte lämnat hemnet på hela dagen. Typ skönt om du frågar mig. Nu står karln i huset och lagar mat. Klockan 19.00 ska vi vara hos Rasmus och Lina. Kram.

FRIDAY

Jag har lite svårt att hålla koll på vilken veckodag det är. Jag ville verkligen skriva tisdag idag men visst är det fredag! Jag och Alex försov oss imorse. Oops. Men för mig gjorde det inte så mycket då jag inte börjar förrän 11 idag. Så nu sitter jag på jobbet och roar mig tills det är dags att stämpla in. I helgen är jag ledig, men det blev ingen resa. Jag stannar i Skellefteå och sparar dom pengarna till något annat istället.

GREY'S ANATOMY

Klockan 10:10 varje vardag går det en repris av Grey's Anatomy på tv. Jag kom på mig själv gå in på tv.nu för att kolla vilken tid nästa avsnitt börjar nu på eftermiddagen. Jag insåg idag att jag fastnat.

DRÖMMER MIG BORT


JULPYNT

När är det dags att börja julpynta? Är det efter 1:a december det är "OK" att sätta igång eller ännu senare. Jag kommer nog som max att sätta upp en gran och några ljus. Sedan blir det nog fokus på satsumas, skumtomtar och sötmandlar eller något som får pryda hemmet och är gott att äta. Eller borde vi gå all in nu då vi inte bor i lägenhet och klä hela fasaden i ljusslingor som dom gör i USA?

TISDAG

Jag har massa bilder från helgen jag skulle vilja lägga in på datorn men jag är för lat just nu. Jag sitter och funderar på vad jag ska göra nu när jag är ledig både lördag och söndag. Jag får nästan lite prestationsångest eftersom jag bara är ledig hela helgen en gång i månaden. Då vill man göra något roligt. Jag är lite sugen på att åka till antingen stockholm, uppsala, visby eller göteborg. Men det kan lika gärna bli så att man stannar hemma.

KVÄLLEN

Kvällen började inte super. Kom hem och slappnade av efter jobbet och så slog huvudvärken till. Tog en tablett och gick och la mig medan killarna gjorde mat. Vaknade lagom till att den var klar och maten var över förväntan god. Vi satt länge och bara snackade innan Alex började elda i bastun. Vissa badade till och med i havet, och för vissa så var det debutdoppet för i år. Bättre sent än aldrig? Halva gänget stack iväg på krogen efter det men kom sedan tillbaka och drack glögg och åt glass. Nu är klockan mycket och jag tänker gå och lägga mig. Godnatt.

LÖRDAG

Trött som tusan åker jag nu till jobbet en timme tidigare än vad jag börjar. Det blir att äta frukost där och läsa någon tidning typ. När jag slutar hoppas jag att grabbarna sparat middag till mig. Beggan ska ge sig på att göra veggpaj. Spännande!

TONIGHT

Jobb nu 16.30-22 och efter jobbet hoppas jag på att få spöa några kompisar till Alex i sällskapsspel! Dom är hemma från södra Sverige ett helt gäng och det ska bli kul att få se dom om jag nu hinner.

SVAR OM USA

Skriv som du sa gärna hur mycket ni lade ner, på flyg,boende, bensin, hyra av bil osv :) och även hur ni fick tag på allt som tex att hyra bil!
Vi var borta 46 dagar, 6,5 veckor. Siffrorna på flyg och boende osv är vad jag hade tänkt att det skulle bli innan vi åkte och jag tycker att det stämde ganska bra. Jag förde lite dagbok på vad vi köpte varje dag, även om jag var tvungen att chansa lite när man glömt. Såhär såg min budget ut:

FLYG: 12 500 kronor kostade det att flyga från Stockholm - New York - Miami - Los Angeles - New York - Stockholm. Sen betalade jag ca 1200 för att flyga till och från Stockholm.
'
BOENDE: 23 000 kronor hade jag räknat med att det skulle gå på boende. 500 spänn per natt per person. Vi fick bo några nätter gratis vilket vi sparade in någon tusenlapp.
'
MAT: 13 800 kronor totalt. Det är 300 kronor per dag för en person. Det kan bli tight beroende på hur fint man vill äta och vad dollar ligger på.
'
NÖJEN: 23 000 kronor. Alltså 500 kronor per dag. Vissa dagar gick det mycket och andra lite. Det jämnade ut sig rätt bra.
'
HYRBIL: 6050 kronor per person och vi var 4 st. Då hade vi hyrbil i lite mer än 4 veckor. Vi bokade hyrbilen i förväg här i Skellefteå på Ticket där vi även bokade flygresorna. Jag har hört att det är mycket dyrare att hyra på plats. Plus att det är skönt att komma direkt från flyget och veta vart man ska och hämta bilen.

vad var bäst/sämst?
Bäst trivdes jag i Los Angeles. Värmen liknar en svensk sommar, stränderna i Santa Monica är fantastiska, att hitta shopping är enkelt och människorna är vänliga. Alla ställen vi var på var dock bra. Men om jag ska välja en favorit så säger jag det.

Vad hade ni kunnat göra bättre?
Vi hade kunnat haft bättre framförhållning. Ibland missade vi saker på grund av att vi var för sent ute. Jag hade nog bokat broadway biljetter i förväg redan från Sverige, samma sak med showbiljetter för Las Vegas och så hade jag nog valt att kolla upp tidigare när vi var Las Vegas om att åka helikopter över grand canyon. Om vi hade vetat vilket datum vi skulle vara där så hade jag nog valt att boka det redan hemifrån också. Men jag ångrar ingenting. Vi missade någon enstaka grej, men vi gjorde annat roligt när vi missade det. Sen är det kul att ha något att se fram emot nästa gång man gör ett besök.

Vad var det bästa från varje stad?
Det händer mycket i New York, det är lätt att ta sig runt och det är härligt att kunna välja mellan shopping, musikaler, parker och uteliv. När vi var där var det lite för varmt för att kunna njuta av det fullt ut dock. Miami hann vi knappt se eftersom det regnade så mycket att vi åkte efter två dagar, men jag säger stranden. Det var nog varmt i vattnet för att en badkruka som jag skulle bada och kunna vara i vattnet i över en timme. Key West var charmigt. Där vi var fanns det gamla vackra hus och man fick en liten småstadskänsla fast än det inte var så litet, det fanns mycket att välja på att göra där. I Orlando var det riktigt varmt, nästan för varmt och där går det pengar vill jag lova. Men med det sagt så var det riktigt roligt, det finns så många olika parker att välja på, man behöver inte vara orolig att man inte ska ha något att göra. Favoriterna där var Universal Studios och Wet n Wild som var en vattenpark. Los Angeles gillade jag verkligen, det fanns underbara stränder, vädret var nära på perfekt, fullt av bra shopping och även dom har Universal Studios. Lake Tahoe är supervackert! I "stan" har alla husen samma stuk, lite som i åre.
Hur fixade ni boenden?
Vi fixade boendet i New York och Miami på resebyrån. Vi bokade boendet i San Diego via en hemsida som heter homeaway och resten bokade vi via expedia.com ibland samma dag som vi ville ha boende.

Hade ni såhär i efterhand skippat någon stad och farit någon annanstans ist?
Nix. Alla ställen var fantastiska på sitt egna sätt. Vi blandade mellan att åka till storstäder och småstäder hela tiden vilket var skönt.


2011-11-11


ÖRON NÄSA HALS

Update klockan 22:55: När jag vaknade imorse trodde jag att någon skulle sticka mig i halsen idag med en spruta. Men så blev det icket, och jag tackar för det. Det var inget jag såg fram emot direkt. Annars så har dagen gått åt till att luncha på wok n roll med Alex och kvällen spenderades med middag och tvmys i soffan.

KARMA

Efter 6 dagars vilan är nu håret tillbaka på plats.

PICTURES


Jag önskar mig en extern hårddisk i julklapp om jag inte köpt en själv före det. Det är verkligen dags att sortera upp bilder som jag har på datorn. Jag är även sugen på att göra ett facebook album men det tar alltid sådan tid.

SUNDAY


Vi hann förbi att mingla lite snabbt på en födelsedagsfest på siemens igår. Men vi skippade utgången och körde runt lite ett tag och sen åkte vi hem. Det känns alltid lika bra när man varit nykter och vaknar upp dagen efter och tänker på alla som kanske inte mår lika bra. Gårdagen bjöd ju på öppningen av club repeat, jag missade det men får väl ta igen det nästa gång.

ALLA HELGONA


Förra året den här tiden har jag för mig att jag trampade fram en stig i snön till gravstenen. Fast än det är den 5:e november idag så har jag inte sett en snöflinga än så länge i år. Snart ska jag och Alex iväg och tända ljus.

LÖRDAG

Jag vaknade 11.37 idag, vilket jag tycker är riktigt sent. Men det behövdes nog. Nu sitter jag i soffan och äter lite frukost och ser reprisen av idol med Alex. Eller såg idol reprisen på tv, han bytte nyss till att spela NHL 12.

FREDAGSMYS

Fredagsmys hemma med pojkvännen. Jag är riktigt trött, klockan stod på 07.30 då Alex var tvungen att släppa in några snickare eller något i butiken. Sedan har jag jobbat 9-16.

PÅVÄG HEM

Sitter på flygbussen nu och är redo att åka hem till Skellefteå. Jag spendera gårkvällen med att mysa med Alex systers familj. Jon hämtade upp mig i Solna C och så fick jag följa med och hämta Maloua på dagis. Noomi var redan med i bilen. Sedan åkte vi och handlade på ICA Maxi. Jag fick känna på småbarnsstressen lite grann. När Sofia slutat jobba bjöds det på tacos vilket var Malouas val. Ett riktigt bra val skulle jag vilja säga. Efter middagen låg jag och Sofia i soffan och sågade lite bönder i bonde söker fru.

LYCKLIGT LOTTAD

Jag ligger i sängen hos Sofia och Jon och ska just sova när jag läser på aftonbladet att Rihanna ställt in konserten ikväll. Jag inser hur tur vi hade som hade bokat in just den konserten som blev av. Måndagens konsert inställd, tisdagens blev av och onsdagens inställd.

RIHANNA

Vi åkte Arlanda express in till Stockholm och satt och undrade om konserten på kvällen skulle bli av. Framför oss satt pressansvarig på konsertarrangören Live nation Kristofer Åkesson och snackade med expressen om exakt det. "Vi räknar med att det blir av men kan inte bekräfta det". Härligt tänkte vi.

När vi var framme tänkte vi först åka med väskorna till hotellet men råkade åka fel så det slutade med att vi dumpade väskorna i ett skåp på centralstationen istället. Sedan gick vi på stan till klockan 17.
Efter många timmar på stan hade jag ont i fötterna, då var det skönt att möta upp Linnea, Ida och Emelie för att äta middag på Vapiano på stureplan. Förutom middag så hann jag också med en av mina favoritdrinkar strawberry daiquiri.
Väl i globen spelade en dj en lång radda med olika partylåtar, basen kändes i hela kroppen
Emma och jag i väntan
Sedan dök hon upp och körde! Kan ni gissa vilken låt som hon sjöng när jag tog den här bilden?

STOCKHOLM

Nu bär det av mot Stockholm med Emma och ikväll hoppas vi att Rihanna spelar. Jag bokade biljetter till konserten i januari och nu är det dags. Flyget till stockholm går 09.40 och 19.30 är jag och Emma i Globen och kollar på tjejen som verkligen kan leverera bra låtar. Det känns bra att lägga till henne till listan av artister jag sett live.

RSS 2.0