BIRTHDAY


Paket och sång på morgonen av Alex


Åkte hem till mamma och åt smörgåstårta och lockade håret i sinne
Trött katt

Åkte till kåge och myste med taxvalparna
Efter massa mys med valparna och en kopp te så åkte jag in till stan och mötte upp Alex och grabbarna och gick på systemet
Fick ta hem det som blev kvar av smörgåstårtan och blommorna jag fick av mamma

Hällde upp ett glas vin vid sjutiden och inväntade gästerna

Den här bilden ser nästan lite sommrig ut

Linnea och Rosanna kom med presenter från systembolaget, och Evelina och grabbarna med blommor



Vi körde Roxanne vilket måste vara den värsta drinkleken någonsin

Linnea och Stråge vann tävlingen vi körde där man ska sätta ihop ett T av kartongbitar. Det är svårare än vad det låter!

21 ÅR

Om någon skulle ha frågat mig idag hur gammal jag är hade jag svarat 21. Från och med imorgon är mitt svar 22.

 


TIDSFÖRDRIV

Jag steg upp 07.05 imorse för att jag hade en tid att fixa till mina naglar. Två hade gått av och behövdes göras om. Det var inte jättelätt att stiga upp den tiden då vi suttit några jobbarkompisar och snackat strunt till nästan ett på natten. Linnea glömde sin väldigt fina scarf hos mig som är från något fint märke jag inte minns nu. Funderar starkt på att köra på 24-timmarsregeln (har man inte hämtat sin grej som man lämnat hos någon efter 24 timmar så blir den en ägodel till den man lämnat den hos, hehe.) Naedå, Linnea ska få tillbaka den. Nu sitter jag lite oväntat nog på Malmiahotell i stan och dricker varmchoklad och väntar på att butikerna ska öppna. Tänkte shoppa lite före jag börjar jobba idag, kanske luncha med Alle också. Höres!


YOUTUBE

Jag underade vad dom filmade till när vi var på handelshögskolan. Det verkar ha varit till den här youtubefilmen. Alex är med i början i en millesekund och sen syns även jag där i slutet i någon hundradel.

TISDAG

Det är många frågetecken nu. Främst just nu är det vart ska vi bo i sommar/höst och när och vart ska man på semester det här året. Just nu sitter jag och Alex och kollar på boende i Paris i ungefär tre veckor. Det är bara något jag fick för mig idag. Vore väl inte helt fel? Nu blir det how I met your mother och sedan sömn. Börjar jobba 08.00 imorgon.

BILDER FRÅN STHLM

Bild från planet
Middag på Olles vid t-centralen. Jag hann åka för långt med tuben & nästan bli avslängd från en buss innan jag var framme i bromma. Bara för att direkt jag kommer fram hoppa in i en taxi och åka tillbaka till stan, haha!
Jag hatar inte pasta. Åt det till middag och lunch varje dag
Alex försökte lista ut hur man knyter en slipsknut


Bromma blocks


Handelshögskolan

Det minglades i 3-4 timmar

Jag fick presentera mig som Julia, gäst till Alexander

Tyvärr vann inte Alexander

Men han blev en mentor rikare

När vi var klara på handelshögskolan vid sju på kvällen gick vi till vapiano på stureplan (det minst fina vapianot om du frågar mig som varit flitig och ätit på alla tre i Sthlm) och åt med Tomas som vi även sov hos

Det blev en tidig morgon på torsdagen, planet till Skeå gick 08.05

Jag mådde inge vidare när vi skulle flyga men en kopp te fick jag ner

06.24

Morgon! För det är det verkligen, klockan är 06.24. Nu åker jag och jobbar. Fördelen med att börja tidigt är att man får sluta tidigt. Ses!


FEST HOS DANNE

Jag åkte till Daniel igår som tillsammans med två andra firade att dom fyllt år. Jag var kass och hade inte köpt någon present, mycket för att Danne sa att det inte behövdes, för att sedan dagen före festen fråga " vad får jag i present då?". Jag blev hämtad 15.30 och då åkte vi till ICA och köpte chips. Jag köpte ostbågar och sa grattis och räckte påsen till Danne som svarar att han inte tycker om ostbågar. Senare på kvällen kom Fia, Rickard och Erik förbi. Det slutade med att vi satt i en liten ring tillsammans och pratade jobb, klassiker.

 

 


VÅFFLOR

Idag har jag stått ute och serverat våfflor med Paula. Vi hade ganska tur med vädret, strålande sol. Körde våffelgrejen 12-17 och "vanligt" jobb 16-22. Just innan stängning kom Fia och Ekan in på jobbet. Det var inte direkt igår! Nu blir det how I met your mother med Alex.

 


STOCKHOLM

Jag har redan innan jag nått Stockholms innerstad hunnit ha ett litet mini-drama. När jag ska betala min arlandaexpressbiljett så hittar jag inte mitt kort. Jag kollar i börsen, jag gräver fram byxorna jag packat ner och kollar i fickorna, jag kollar i ytterfacket på väskan men ingenting. Jag känner inte all pepp i världen för att ringa min mamma och fråga om jag har kortet där då vi på vägen till flygplatsen i Skellefteå skämtat om hur klantig jag var då vi skulle till USA och jag kommer på då vi står på skeås flygplats redo att dra att jag lämnat mitt kort hemma och måste ringa henne och be henne panik köra ut till flygplatsen med mitt kort. Så jag ringer Alex som sitter i möte och berättar att hans flickvän snart ska gå och tigga ihop en tia så hon kan ta sig in till stan (hade 120 kr löst i börsen). Han i sin tur skickar alla telefonnummer han har (överdrift) i sin telefonbok på människor som bor i Stockholm. Just innan jag ska ringa ett av numren bestämmer jag mig för att kolla en gång till, jag minns nu att sist jag använde kortet var på krogen i lördags och kikar därför i det trygga innerfacket som har dragkedja, och vilken lättnad, där var det!!!


05.26

Jag ringde min mamma igår och frågade vad hon skulle göra kl 05.30 inatt. Hon skrattade och sa att hon nog sov då. Jag förstod att svaret skulle vara att sova, alla vettiga människor sover då klockan inte ens blivit 06.00. Men inte jag och Alex. Jag är på väg till min mamma som är gullig och låter mig komma på besök denna mycket märkliga tid på dygnet, och Alex är på väg till flygplatsen. Han och Victor tar första flyget till Stockholm, det är därför vi är vakna. Om någon timme öppnar jag på jobbet. Kommer nog vara rätt trött om några timmar gissar jag.


GETING

Ni vet hur vissa skriker och fläktar med armarna då dom ser en geting? Jag brukar hålla mig ganska lugn. Men imorse då jag vaknar och sätter mig upp i sängen så ser jag något som äcklar mig så oerhört mycket - stjärten av en död geting. Jag freakar ur totalt (fråga Alex) och skriker ta bort den ta bort den som en riktig tjej. Det han skulle ta bort var inte stjärten, den hade jag redan pekat ner på golvet, utan min tröja som legat bredvid stjärten och hade massa ljust mjöl på sig. Jag var helt övertygad om att mjölet var getingens skalle som var mosat över min tröja. Det eller att jag typ ätit upp huvudet när jag sov... URSCH! Vart kommer en geting ifrån mitt i vintern? Den såg väldigt torr ut så den måste ha varit död länge. Jag kunde iallafall samla mig och åka till jobbet. Jag var 1,5 timme tidigt då jag åkte med Alex som började då.


TV.NU

Alex: Kolla så bra det är på 3:an dom närmsta timmarna!
Julia: Vad är det där i mitten?
Alex: James Bond
Julia: Inte imponerad.... (fast jag gillar 2 ½ män)

CLIVE RUSSEL

Dags att fixa naglarna. Som vanligt så är jag ute i sista sekund då dom är riktigt fula. Har försökt rädda upp dom med mitt gröna nagellack så gott det går, men när två naglar gått av är det svårt att få det att se snyggt ut. Att jag aldrig lär mig att boka tid till att fixa dom tidigare. Jag gör naglarna på Clive Russel nu då hon som gjorde dom förr på Karma är hemma och bakar ett barn i magen.

Update: Lunchade med Alex och Book när jag var klar. Hann gå en vända på stan också innan jag åkte hem.


TORSDAG

Ska till jobbet nu. Fick börja lite tidigare då Linnea är i Umeå. Jag har varit ganska dålig på att uppdatera här känner jag. Sorry för en tråkig blogg. Hörs!

LINDEX


SÖNDAG

Det har varit en riktigt trevlig dag i solen idag!

MELODIFESTIVALEN

Jag hade taggat hela dagen för att se Melodifestivalen. Jag somnar i soffan en halvtimme innan det börjar och missar hela grejen. Men RÄTT LÅT VANN!

ONSDAGEN

Mamma bjöd mig och Alexander på bakpotatis igår. Alltid roligt att bli bjuden på middag! Sedan såg vi något avsnitt av project runway som hon sparat åt mig. I denna säsong är inte Heidi gravid, som hon ofta annars är.

REKLAM

På tal om Alex Schulman, jag tycker om reklamen som går på tv nu!

MIN MORGON

Vaknade och såg min bok som jag ännu inte läst ut. Jag köpte den i USA och var väldigt duktig på att läsa den då vi var där. Jag läser nästan bara då jag är ute och reser. Dagen vi skulle hem från London hann jag börja och avsluta läsa Alex Schulmans bok 'att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött'. Tror jag ska ta tag i att läsa ut 'from this moment on'.
Gjorde frukost åt mig själv och satte mig i soffan och såg Grey's i vanlig ordning

Kollade på mina naglar som jag målade gröna igår

Hoppades att te och kakor skulle fixa min onda hals och ja, det blev lite bättre

TVÅ DÅLIGA SAKER

1. Grey's Anatomy visas numera klockan 09.15. Det visste inte jag om imorse...
2. Min favoritapp instagram har hängt sig.... Jag har ingen aning om hur jag ska få tillbaka den till det normala.

DAGEN FUNDERING

När vi var i USA fick vi bo med en badvakt i 4-5 nätter i Los Angeles. Julia och Viktor träffade honom på en bar och efter att ha snackat ett  tag så frågade James (badvakten) om dom skulle dra och surfa dagen efter. Det jag vill komma till med detta är att jag har funderat på det där. Här i Sverige händer det sällan att man träffar någon man tycker är härlig och börjar hänga med bara sådär. Jag blir bara nyfiken på hur det kommer sig att vi är så inrutade i våra egna "gäng" - det vill säga dom vi alltid annars umgås med. Vi svenskar kan sitta på ett flygplan bredvid en okänd människa utan att byta ett ord med varandra. Människorna i USA är mycket bättre på att börja prata med främlingar. Det hände ganska ofta när vi fyra var ute och reste i USA och satt och åt lunch/middag att sällskapet bredvid började prata med oss. Jag älskade det och saknar det här hemma.
James och Alexander på en restaurang första dagen vi träffade James

SÖNDAG

Jag, Alexander och Emil har legat i soffan sedan 09.30 imorse. Vi har ätit pizza och sett filmen hall pass. Igår satt vi här hemma och drack lite innan vi åkte in till stan. Vi var utanför verandan 22.20, vilket är sjukt tidigt, men ändå var det fullt. Vi gick vidare till old williams och spelade en runda biljard och sedan gick vi till all star.

LÖRDAG

När jag kom hem från jobbet igår satte vi oss i bastun jag, Alex och Emil. Bastun är riktigt mysig med utsikt över havet. Vi satt och snackade några timmar innan vi gick upp igen och Alex slog igång american psycho och somnade i soffan. Nu sitter jag på jobbet och har lunchrast. När jag slutar ska vi styra en förfest och sedan gå ut. Hörs!

 


FREDAG

Alexander kommer hem med lunch snart. Efter det blir det att åka in till stan och se om man hittar något fint att ha på sig på lördag. Jag tror vi ska på style by us visningen. Emil kommer till Skellefteå nu i eftermiddag. Jag jobbar 15-22 och när jag slutar är tanken att killarna ska styra myskväll. Måste köpa kaffe åt Emil också. Hörs!

FÖRSTA MARS

Jag har inte varit på topp idag, har känt mig trött och hängig. Men jag ska egentligen inte klaga, har haft det ganska bra ändå. Alexander slutade 2 timmar tidigare och kom hem och gjorde american pancakes till mig. Det har varit +5 grader och snön har smält och ramlat ner från taket. Jag räknar med vår snart! Fast innerst inne vet jag att det är länge kvar. Inatt vaknade både jag och Alex av att det lät som att någon attakerade taket. I själva verket var det typ 100 kg snö som rasade ner på marken. Nu är det läggdags. Emil kommer hit i helgen så jag tänkte stiga upp hyffsat tidigt imorgon och dammsuga. När man har vitt golv får man dammsuga ofta.
Daimglass och modern family är en bra kombo

H&MS WEBSHOP

Saker jag vill beställa från H&M och ha till sommaren. Synd bara att vissa saker är slut i min storlek.

RSS 2.0