DUBAI DAG 4

Efter fruksten åkte vi till en park/strand lite längre bort än vanligtvis
Dubai hade bättre stränder än vad jag förväntat mig
Vattnet var dock lite kallare än vad jag vill ha det för att bada
Från stranden kunde man se burj khalifa och...
..burj al arab
 Vid 14-15 tiden började vi gå mot taxibilarna
Den enda grönskan (lite överdrivet) jag såg i Dubai var den här på bilden 
En snabb lunch på hotellet. Älskade roomservice, hatade pizzan jag fick. Blä. Efter maten hade jag tänkt att lyxa till det lite och låta en frisör fixa mitt hår inför kvällen. Det var överlägset den absolut värsta slaongupplevelsen jag varit med om. Värmeskydd hade dom aldrig hört talats om, att förolämpa kunder och ifrågasätta hur dom ville ha sitt hår var inget problem och när man väl kom till kassan hade han höjt priset från det som var sagt med nästan det dubbla. Då kunde jag inte hålla mig längre och brann av en smula och fick betala det som vi hade bestämt. 
Klockan 22.00 (deras tid) hade vi bokat ett bord uppe i baren i burj al arab - det 7 stjärninga hotellet i Dubai. Kändes som att man ville se det när man väl var där. 
Såhär såg det ut när man kom in. En typ av fontän som sprutade vatten på olika sätt, detaljer av guld och två riktigt stora akvarium man kunde kika på när man åkte upp för rulltrapporna.
En bild från uppe i baren. Man fick in lite snacks och lista på saker som fanns att beställa. Utsikten över staden gick inte att klaga på direkt heller. 
Under tiden vi satt där uppe hann klockan slå tolv och det blev vår 6-årsdag! ♥
 Alexander med vår gulliga servetör just innan vi skulle gå därifrån
Vår servetör kom med en ros på slutet av kvällen och sa till Alexander "visst ville du ha den här så du kunde ge den till henne?" Riktigt gulligt. Just innan vi skulle gå ut från baren kom en kille fram till Alexander när jag stod en liten bit bort och frågade om jag var Selena Gomez. Jag gick då dit och frågade vad som hände och Alex förklarade. Då frågade killen om jag kunde ta bilder med han och hans vänner. Så där stod jag i burj al arab i Dubai och tog bilder med en massa random grabbar. Den blyga av dom satt och smygfotade med sin ipad. Ganska sjuk kväll. Under tiden jag stod och tog kort med killarna frågade vår servetör Alexander om jag var med i twiligt. Han hade inte velat fråga under tiden vi satt och drack men passade på nu. Ännu sjukare.
Ett glatt par 
På vägen hem frågade hotellets personal om vi ville ha en taxi. Vi svarade ja och fram rullade en lexus. Inte illa! Det kostade precis lika mycket att åka hem i en lexus som att åka dit i en vanlig taxi. Och att åka taxi i Dubai är inte dyrt. Startavgiften på taxiresorna var 6 svenska kronor och mätaren tickar väldigt sakta. 

DUBAI DAG 3

Hotellets frukost var kung. Jag åt det som syns på bilden och american pancakes/belgien waffels typ varje dag. 
Vi gjorde oss klara för dagen och åkte till mall of the emirates. 
Det är ett av dom "mindre" köpcentren. När Alex hade frågat någon som bodde i Dubai vad han tyckte om stället svarade han att det var för litet. Funderade på att visa honom CK. 
Alexander försökte hitta en snygg jacka/kappa och en säljare visade honom denna. 100% kashmir för 6000 SEK. Då  var den ändå nersatt från 26 000 SEK. Det blev inget köp.
Vi hittade den berömda skidbacken som är inomhus i köpcentret
Jag ansåg att detta var en sevärdhet och passade på att ta en bild på mig och Alexander med den i bakgrunden
Vi satte oss ner en stund och beställde var sin glass
Vi åkte tillbaka till hotellet och beställde upp middag till rummet
Efter maten åkte vi tillbaka till mall of the emirates och fortsatte att kika på grejer. Eftersom dom hade öppet till 01.00 så fanns det gott om tid att shoppa. Jag föll pladask för blackberry bold 9900 smartphone. 
Just före dom stängde valde vi att åka hem igen

DUBAI DAG 2

 
Vi steg upp klockan 13. Hotellet serverade en fredagsbrunch som vi gick och kollade på. 
Istället för att äta där nere beställde vi upp mat till poolen och hängde där ett tag
Efter att vi ätit tog vi en taxi ner till straden
 Blev ganska förvånad när två kameler/dromedarer låg där på sanden
 
 
Jag tog det där med blekhet till en ny nivå
När vi kom hem var vi helt slut och skulle ta en powernap. Den varade från klockan 18 till 01 på natten. Vi var ganska hungriga när vi vaknade och middagen fick bli godis, nötter och vatten. Dagen skrattade vi åt att vi endast orkat vara vakna 5 timmar den dagen och åt att vi hittade roomservicemenyn där det stod att man kan beställa middag till rummet fram till klocan 6 på morgonen. 
 

FREDAG

Vi kom hem från Dubai igår. Ganska slitna var vi. Vi steg upp 00.20 svensk tid och åt frukost på rummet, sedan åkte vi iväg till flygplatsen. Det tog 24 timmar innan vi äntligen var hemma i boviken igen. Jag tänkte lägga in bilderna på datorn imorgon och gå igenom dom och lägga upp några här på bloggen. Nu ska jag städa ur allt gammalt i kylskåpet och sedan åka och jobba. Hörs. 
 

6 ÅR

6 år med Alexander idag 

 

 

DUBAI DAG 1

Jag tog med många tidningar att läsa till flyget
Vi hamnade på samma bar som vi suttit på bara ett år tidigare när vi skulle till London
På planet
Vi mellanlandade i Doha där vi passade på att äta lite. 
Gullig kille
03.20 deras tid (det är en 3 timmars tidsskillnad) landade vi i Dubai.
Vi hamnade i världens längsta kö för att ta oss in i landet. Varje person tog mellan 50 sek och 3 minuter. Vi började ta tid när vi blev uttråkade. Vi stod där i ungefär 1 timme och 40 minuter. 
6 på morgonen (deras tid) var vi äntligen framme på hotellet.

SONY NEX-6

Som som sagt så fanns det en del att välja på när jag var och kollade på kameror. Till slut gick jag där i från med en Sony NEX-6. Det är den nyare vertionen av  Sony NEX-5R som var tvåa på listan av dom kameror som jag fått rekommenderade (det jag gjorde ett inlägg om tidigare). Så jag hoppas och tror att jag gjort ett bra köp. 
 
 

UMEÅ

Igår åkte jag och Alexander till Umeå. Jag ville köpa en kamera och eftersom utbudet i Skellefteå inte är jättestort så fick det bli Umeå. Efter att jag hittat kameran jag ville ha (det var inte lätt) så åkte vi och plockade upp Elin W, hämtade mat på max och körde sedan till Fia och Ekans lägga på tomtebo. Vi satt och snackade hemma hos dom till ungefär tio på kvällen. Ekan bjöd på ost och kex och kokade te. En riktigt trevlig kväll var det. 

LÖRDAG

Man kan ju undra när man ser den här bilden om jag verkligen lyckades med frisyren imorse. Håret står verkligen åt alla håll. Men men, jag är ledig hela helgen vilket känns skönt. Just nu är både jag och Alexander på bogården eftersom att karl min ska jobba någon timme innan vi ska på stan. Det behöver köpas solskydd och andra bra att ha grejer. Sedan blir det typ hem och tvätta. Yey. Om det inte ska bli allt för stressigt nästa vecka så är det redan dags att tvätta det som ska packas ner i väskan. 

SNOWFLAKES

Det var -15 grader i boviken och bilens ruta var full med snöfingor. Jag passade på och tog ett foto.

FAUX FUR

Jag är sugen på att köpa en fuskpälsjacka. Trots att man kanske egentligen borde börja kolla efter vårkläder så här års. Jag har sett två stycken, den jag lägger ut bild på och en som är typ en decimeter längre. 
 

2012

JANUARI. Jag tittade på när Alexnader och hans polare gjorde årets första dopp i havet 1 januari. Alexander och jag åkte till London tillsammans. Jag sa hejdå till Julia som flög iväg till Australien. Vi hade en ICA-kvällsfika hemma hos Viktor och lite annat hände den månaden.
FEBRUARI. Var på hockey med jobbet. Värmen i stugan försvann och jag och sambon kämpade mot kylan. Alexander gick vidare i tävlingen årets affärskreatör. Vi åkte till Umeå och bodde i Emils studentrum. Jag och Alex hade nog vår mysigaste alla hjärtans dag någonsin. Linus, Johnny, Victor och Linnea kom förbi på taco och vinkväll.  Jag följde med Victor och Alex till IKEA. Vi hänged med Tugge och hans kompis.
MARS. Emil kom till Skellefteå. Jag fortsatte läsa i min bok. Jag och Alex satte oss i snön ute på gården och solade. Jag fick vara våffeltjej på jobbet. Danne fyllde år och ordnade fest. Vi åkte till Stockholm och till Handelshögskolan för att se vem som skulle vinna årets affärskreatör, tyvärr blev det inte Alle. Jag tog en bild på mig själv innan jag somnade för sista gången som 21 år. Jag fyllde 22 år. 
APRIL.  Jag och Alexander åkte till Arjeplog med familjen Sundberg. Vi gick till boviksbadets strand och spelade kubb. Hade en dubbeldejt med Linnea och Tobias. Alex var gullig. Jag solade i linne utomhus. Vi åkte till Piteå och hälsade på familjen Andersson. Vi åt på bishop arms för första gången. Linda och Johan styrde förkrök innan megafonenfesten. Jag kunde inte få nog av american pancakes. Vi firade valborgs hemma hos oss. 
MAJ. Vi sålde lägenheten på kågevägen. Alexander blev morbror för tredje gången. Jag fick uppleva Elin på  gymmet tillsammans med Fia. Vi var på någon mässa vid folkparken. Fick svara på lite frågor om vår USA-resa i megafonentidningen. Alex föräldrar kom förbi med fika. Book styrde en grillfest. Jag hittade den sötaste tomaten jag någonsin sett. Jag blev upplärd i frukten. Gick på mitt första corepass. Drack vin och bastade. Var på personalfest. 
JUNI. Styrde en 6-kamp i boviken med jobbet. Var på födesedagskalas i Stockholm. Hängde med Emelie, Fredde och Sebbe. Ordnade en mastercheftävling. Myste i ett hemmagjort tält. Njöt av den fina utsikten i boviken. Testade spela fotbollsgolf med Alex, Stina och Erik. Beachparty i boviken. Hade härlig ledig dag i solen med Linnea. Smörgåstårta hos mamma och fest hos Linnea på midsommar. Discgolf med Sundbergs. Fia var tillbaka på jobbet. Stadsfesten drog igång.
JULI.  Stadsfesten fortsatte. Ainas med Alex och Sebbe. Solade. Var på middag med tjejerna på Olles. Tjejfest i boviken. Vollyboll på vitberget. Middag på nordanå med Emilia, Emelie och co. Middag med Alexanders systerbarn. Fest i Emilias uterum. Husvagnssemester i Piteå. Patriks stuga i Umeå. Alexanders syster, man och barn på besök. Mera tjejhäng i boviken. GOE. Middag med mor. Noomi blev två år. Vi åkte till Stockholm. 
AUGUSTI.  Vi åkte till Kreta tillsammans med Stina och Erik. Vi var på Lundmarkarns bröllopsfest. Jag och Alex spelade discgolf med Erik och Vidar, åt en glass i bergsbyn och avslutade dagen i boviken. Var på Elins avskedsfest. Körde gocart med jobbet. Spelade pingis. Firade Alexanders födelsedag i Östersund. Var med och tävlade i minigolf mot andra ICA-butiker. Vi vann. 
SEPTEMBER. Jag slutade göra gelenaglar. Vi inventerade på jobbet och hade en fest på kvällen. Prommenerade i boviken med Alex och badade. Färgade håret mörkare. Åkte till Barcelona med jobbet. Linnea och jag åkte och hälsade på Fia i Umeå. Gick på hockey med samma tjejer hemma i Skellefteå. 
 
OKTOBER. Började se SHF. Spontanfestade med Pål och Lina. Såg första avsnitten av solsidan hos Jennifer och Victor. Myste med Linnea. Första snön kom. Linnea och Tobbe spelade buzz med oss. Såg norra brunns show. Det blev kallare. Jag och Linnea sov över hos Regina. Fikade med Alex, Victor och Jennifer. Åt middag och bowlade med jobbet. Piteågrabbarna sov över. 
NOVEMBER.  Uffe, Ulrika och Veldela hälsade på. Maskeradfest hos Linnea. Julmys hos Julia. Vi var förbi kåge och hämtade/rensade saker. Emil kom till Skellefteå. Vi åkte till Stockholm. Såg Swedish House Mafia. 
DECEMBER. Alex bröt två tår. Vi skaffade netflix. Lucia på jobbet. ICA-reunion hos Östlunds. Babyshower för Linda. Linneas 21-årsfest. Erik var i stan. Julafton. Juldagen. Annandagen. Nyårsafton.

DUBAI

Här går det undan. Jag och Alexander hade tänkt göra en resa nu i januari. Igår nämnade mamma Dubai som förslag och Alexander blev eld och lågor. Så idag har jag suttit och kollat flyg och hotell på internet. Jag har även hunnit höra av mig till jobbet och fixat semester. Hotellet är nu bokat, och flyg fixar vi imorgon. Dubai here we come! 

BERRIES

Dags för en smoothi. 

TISDAG

Jag börjar inte jobba förrän 17.00 idag. Före jag börjar ska jag och Alexander och köpa lite grejer vi behöver. Hur vi ska hinna är frågan. Men det löser sig alltid va? 

MÅNDAG

Jag var förbi Karin imorse. Hon och hennes fästman hade sovit i boviken i helgen, så hon hörde av sig och frågade om vi skulle hänga. Det var trevligt, jag har inte träffat Karin på länge, så att höra om allt som hänt sedan sist vi sågs var riktigt roligt. Synd bara att det inte blev så lång stund vi kunde ses. På vägen till stugan dom bor i gick jag den långa vägen (bilvägen) för att dom valt att ta bort den mindre vägen som skulle gått dubbelt så snabbt. Karin mötte upp mig på vägen dit så det blev lättare att hitta. Men på vägen hem blev jag lat och valde att gå den korta vägen. Det var skönt att någon redan gjort upp spår som jag kunde trampa i. Men spåren fanns bara halva biten hem. Sedan fastnade jag som. Jag kunde inte komma på hur jag skulle gå för att komma till min stuga. Hur jag än gick kändes det som att jag var inne på någon annans mark. Men till sist hoppade jag bara in i snön och plöjde mig fram. Jag fick plumsa mig fram med snö upp till knäna hela biten som var kvar. Jag var rätt så anfådd och blöt när jag väl var hemma. Fast än det inte var så långt så blev det som ett träningspass.

KAMERA

Jag är på jakt efter en ny liten men bra kamera. När vi var i Stockholm frågade jag en som jobbade på mediamarkt vilka han rekommenderade och hans svar var följande kameror. Nu har jag något att tänka på.
 
1. Olympus OM-D
2. Sony NEX-5R
3. Olympus PL5
4. Samsung NX-210
5. Olympus E-PL3
6. Sony NEXf3
 

LÖRDAG

Jag och min pojkvän som är lika sliten som mig har hyrt 3 filmer och hämtat upp mat från wok n roll. Nu ska det slöas.


PRIORI

Istället för att köpa neulash den här gången så provade jag något nytt - priori. Jag hoppas att den håller måttet. I paketet fanns även två prover från dermalogica, en ansiktsmask som jag använde efter att jag duschat, en shaving cream och en docka?! Jag blev riktigt förvånad när jag såg att dom skickat med en japansk trädocka av något slag. Får man en sådan varje gång man beställer från skincity? Ska man samla på dom? Eller ska de hamna i soporna? 

TORSDAG

Min näsa börjar lika renen Rudolfs. Igår började jag känna mig sjuk igen och idag har jag snyt-VM i soffan. Jag kom nyss ur en förkylning, varför börjar en ny omgång? Känns drygt. Tycker synd om mig själv. 
Jag använder den fetaste krämen jag kunde hitta (handkräm) för att slippa få torr näsa

ONSDAG

Vi la oss väldigt sent igår med tanke på när jag började jobba imorse. Så jag har varit en trött tjej idag. Nu sitter jag och väntar på Alex. Jag har precis handlat kvällens middag. Emil har tagit sig in på civil ekonom fick han veta idag och det ska firas. Woho! Update: Jag lagade mat åt grabbarna, dom fick köra yttligare att race med absliden för att se vem som klarade flest repetitioner, vi åt och på kvällen såg vi en Johan Falk film. Alexander tog av sig sitt bandage också. Hans fot luktade inte gott... och hans nagel var inte snygg. Jag har en bild på den också men jag tror jag sparar den för mig själv. Ingen vill se den.


2013

Första januari har varit en riktigt lugn dag. Jag steg upp halv tolv och gick och satte mig i soffan med gabbarna som varit vakna lite längre. Vi åt frukost och gjorde mest ingenting. Jag visade lite filmer från gårdagen och Emil kände ångest. När vi blev hungriga bestämde vi oss för att pizza var det enda rätta att äta till lunch. Bosse och Gunnel kom förbi just innan vi åkte för att köpa det. Dom hade kört hem bilen som vi hade lämnat i stan. Hur som helst så hämtade vi pizzorna och åkte ut till boviken igen och åt och såg big bang theory säsong 5. Jag som fortfarande var ganska trött somnade i soffan bakom Alexander (inget ovanligt). När vi vaknade var klockan typ fem på eftermiddagen. Vi körde till ICA maxi och gick runt där ett tag. Köpte en fil och ett par tärningar, sedan spelade vi ett spel jag sett på 'vem kan slå Filip och Fredrik'. Jag vann aldrig. Vi slog på tvn och baksmällan 2 hade precis börjat så vi såg den. Sedan körde grabbarna en tävling om vem som kunde göra flest repetitioner med absliden och sedan armhävningar. Jag tog sedan en före bild på grabbarna som har tänk bli fit innan sommaren. Så den första juni förväntas det vara skillnad. En lugn och härlig tisdag och första dagen på det nya året.

NYÅRS

Jag och Alex började dagen på stan. Sedan kom Emil hit. Han fyllde år dagen före så vi fixade en present.
Vi hämtade upp Anton och Carina och körde till värdparet Victor och Jennifer. Här är en bild på fördrinken.
Dom hade gjort det riktigt fint hemma inför kvällen.
Under allas tallrikar fanns ett uppdrag.
En suddig Emil, Carina och Victor.
Vi började leka med våra tutor.
Förberedelser inför tolvslaget.
Den här bilden togs 00.00 enligt min kamera.
Väl ute på gården räknade vi ner till tolvslaget och skålade och pussades.
Vi gick ner till älven för vi trodde att det skulle vara fullt med fyrverkerier där, men icket.
Jag, Alexander och Emil
Vi gick in igen och fortsatte festen någon timme till. 
 

RSS 2.0