HEMTREVNAD



En annan fin butik som jag var inne i idag är hemtrevnad. Jag köpte bara te den här gången men dom har många snygga grejer dom också. Jag dricker te men jag köpte det mest för att jag tyckte att påsarna var så fina.

SPETS OCH TING




Jag var in på spets och ting här i stan och köpte lite grejer idag. Jag gillar verkligen deras butik, otroligt mysig är den, och med många fina saker. 

BRIDGET

Jag har glömt att skriva att vi blivit fodervärdar igen via djurskyddet. Den här gången åt en försiktig och liten katthona som heter Bridget. Hon kom till oss på fredagen den 25:e. Hon har varit otroligt lättsam att ha, och söt är hon också lilltjejen.

HJÄRTLÖST

Jag var inne på Hugo Rosas blogg och hittade det HÄR inlägget som heter JAG SKÄMS ÖVER ATT JAG EN GÅNG I TIDEN HAR INVESTERAT PENGAR I EN CANADA GOOSE JACKA som handlar om vad vi som konsumenter bidrar med genom att köpa vissa produkter, i det här fallet vinterjackor. Det är vi som köper som styr efterfrågan och visar vad som är OK och vad som inte är OK genom att köpa/inte köpa. Han visar bilder på djur som får sina tassar avhuggna för att sedan bli päls och fåglar som blir tvångsmatade och plockade på sina fjädrar levande. Hur kan man vara så hjärtös och göra en annan levande varelse så illa? Och för vad? Det finns ingen anledning att tvångsmata en stackars fågel för att fylla en jacka med fjädrar och dun. Vi har så många andra material som vi kan använda oss av. Jag söker en vinterjacka nu och tyvärr är dom flesta fyllda med dun. Men jag ska och kommer att hitta en utan. 

MÅNDAG

 Jag började min måndag med jobb 09.00-17.00. Jag skulle egentligen inte vara schemalagd den här måndagen men det blev någon miss efter inventeringen så sedan dess har jag var 4:e vecka som varit en extra person i frukten, vilket har passat bra eftersom vi håller på att byta beställningssätt till aob. Något som jag och Tobbe hann klart med idag. Tjoho! Kvällen bjuder på ben and jerry i sängen och jag ska precis slå igång Pretty Woman på netflix. Det blir min måndag det. Hörs.

YOUTUBE

Satt och såg america's got talent då dom här grabbarna kom på. Att det ens är möjligt att balansera en annan människa på sitt huvud! Imponerande kroppskontroll och styrka är en underdrift. Super duper imponerad är jag.

YOUTUBE

 

INSPIRATION

 
 
 

TORSDAG


Jag har ätit min gröt, läst mina tidningar, ätit två satsumas, kollat på datorn och ätit en bulle. Nu vet jag inte vad jag ska göra mer på min rast... 

SÖNDAG

Vi styrde en grym söndagsfrukost imorse tillsammans med Linnea och Jesper. 10.00 möttes vi på moröhallen för att handla sånt som jag glömt köpa på lördagen. Gu så gott det var. När alla var för mätta för att äta mera så satte vi igång en mario kart-turnering. Dom första två loppen var Linnea och Jesper katastrofdåliga och blev nästan varvade, sedan hände något och helt plötsligt var dom riktigt farliga. Alex vann dock flest gånger ändå. Älskar hur hetsigt det kan bli i spel. Alla skriker och beter sig allmänt tokigt. Vi blev less mario efter ett tag och valde att gå till ainas och fika. Jag körde en plättallrik.  Bra start på söndag må jag säga. 

NINTENDO 64

Förra söndagen grävde vi fram vårt Nintendo 64 ur flyttlådorna och köpte två nya dosor. Hur kul är det inte? Samme var här och hängde med Alexander, då passade vi på att köra vår första match på typ 3-4 år. Ena dosan gick sönder då och då blev det bara så att vi packade bort det. Jag hann inte spela så mycket med grabbarna eftersom att jag skulle iväg och jobba. När jag drog och gjorde det så styrde grabbarna en trerätters middag utan mig (avis). När jag hade slutat jobba fick jag skjuts hem av Emma och fortsatte spela. Älskar Mario Kart! 
 

STÄDA

Nu när jag varit duktig och laddat upp massa gamla bilder från kameran så är det dags för något betydligt tråkigare - städa. Jag är ledig idag och tog på mig att snygga till det här hemma. Det känns sjukt tråkigt att tömma och fylla diskmaskinen. Det känns sjukt tråkigt att plocka undan alla prylar som ligger framme. Och det känns sjukt tråkigt att dammsuga. Men here I go.

ATT FYLLA KYLEN



Första handlingen mat till lägenheten såg ut såhär. Kändes härligt att få fylla kylen! När man kunde laga mat kändes det lite mer som ett hem. Sen att vi saknade vissa grejer, typ skärbrädor att hacka grejerna på gjorde väl saken sämre. Tur att vi har snälla grannar som ville ställa upp:)

NAGLAR


Sist jag var och gjorde naglarna hos Amanda valde jag att göra dom svarta. Resultatet ser ni på bilden.

HÖST

Jag tog lite bilder för ett tag sen då jag gick till stan. Det var såå fint ute, löv i alla färger överallt i träden och på marken. Solen sken och det var 13 grader ute. Jag fick ta av mig jackan och gå i bara skjorta. Njöt verkligen av hur härligt det var ute den dagen. 

BESÖK FRÅN UMEÅ


Första helgen i oktober kom Bella och Emil upp från Umeå för att hänga med oss. Vi började med att gå på Skellefteå-Leksand matchen. Emil (och Bella efter övertalan från Emil) hejade på Leksand. Det stod lika i slutet av matchen och Emil hade fått tillbaka hoppet, när det var typ en minut kvar av matchen så satte Möller pucken i målet och Emil och Bella fick så dom teg. Dagen efter städade jag och Alex i läggan så att Emil och Bella kunde komma över senare på kvällen. Vi drog på stan och åt lunch. Vi hamnade lite oväntat nog på Kriti. Bella tyckte att det kändes som om vi var tillbaka i Barcelona tillsammans. När vi hade ätit gick vi till The Local Store. Vi tvingade Emil att prova grejer som Johnny kom med. Det sista han sa innan han gick till provhytten var att han inte skulle köpa något. Han kom ut därifrån med ett par svarta jeans och en tröja. Så det kan gå. Vi körde till bogården och hämtade lite grejer till läggan, bland annat kandelabern som fick ligga över mig och Emil i baksätet. Vi åkte hem till oss, la oss i sängen alla fyra och såg på tv. När hockey kom på tvn gick jag och Bella och lockade varandras hår istället. Vi drack lite drinkar och drog ner på stan för att möta upp Norde och Jessica. Vi skulle prova äta på 6 trappor där ingen ätit tidgare, men det glömdes att reservera bord så vi körde på Coasters istället. Vi tänkte gå ut på krogen men sket i det då Bella och Emil skulle upp tidigt och åka tillaka till Umeå. På sönagen möttes vi 08.30 och körde till coop och handlade frukost. En sista måltid tillsammans innan dom körde hem igen.

VARDAGASRUM

Det är väldigt tomt i vardagsrummet just nu. Vi letar soffbord, tvbänk, skänk, matta och gardiner. Jag vill gärna ha ett soffbord i glas, så hojta till om ni sett något fint någonstans. Sen ska en skänk upp till vänster på väggen man inte ser på bilden. På den ska det stå blommor, ljus och annat krimskrams. Ovanför den tänkte jag hänga upp bilder i svarta ramar.

SUNDAY


Jag har varit rätt inaktiv på senaste. Vi har bott i läggan utan internet, men i torsdags kom det äntligen! Nu känns det som ett hem, hehe. Jag har massor med bilder att lägga upp från dom senaste dagarna. Men nu ska jag hjälpa Alle städa bort efter vår söndagsfrukost samtidigt som vi lyssnar på Maroon 5 - Sunday morning. 

FÖRSTA NATTEN

Det må vara länge kvar innan vi är helt inflyttade, men inatt sover vi första natten i vår nya lägenhet. Vi kan inte riktigt bo här än då vi inte har någon mat eller några köksredskap, inget internet och ingen tv, MEN vi har en bäddad säng och ett badrum som går att använda från och med idag. Sängen är helt ny, även så sängkläderna. Synd bara att jag ska upp mitt i natten (typ) för att hinna hacka upp frukt till ett gäng som går i 1-2an på moröskolan imorgon. Annars hade jag gärna tagit sovmorgon! 

RSS 2.0