DAN FÖRE DOPPAREDAN

Dan före doppardan mys hos Soffan. Vi la fram massa gott på bordet och såg The Holiday tillsammans jag, hon & Alle. Så mysigt! 

MIDDAG PÅ HÖSTSTIGEN

 
Idag har fokuset legat på flytten. Jag har tvättat i massor och rensat ut grejer. Alle körde iväg bilen full med saker som ska slängas på tippen, och precis när han rullade in ser han hur dom stänger. Attans! Men det är en dag imorgon med. På kvällen åkte vi förbi Tomas och Lisa och åt middag. Himla mysigt! Efter maten bjöd dom på ost och kex och tog fram vin. Vardagslyx då den är som bäst.

LUCIA

 
Igår var jag och Alle (som jag tvingade med mig trots att han är sjuk) i Landskyrkan och kollade på kulturskolans luciakonsert. Det var verkligen SÅ mysigt. Jag har i flera år velat gå på en luciakonsert, men jag har aldrig vetat var eller när dom tar plats. Så när jag på Facebook fick nys om denna tänkte jag inte missa chansen. Kände mig riktigt elak som drog med mig Alex, men det hade inte varit samma sak utan honom.

HÄLSOBUFFÉN PÅ BRYGG

MUMS!

IDOLFINALEN

 
Emma är ett stort idolfan och har dom senaste fyra åren styrt en fest samma kväll som idolfinalen äger rum. Det är alltid hög nivå på dessa tillställningar! Massa gott att äta och roliga lekar. Vid varje reklampaus passade vi på att tävla. Tiden gick otroligt fort, och för att citera Emma så fanns det inte bara en vinnare ikväll, utan tre – Chris Kläffford, och jag och Kramer. Yey! Vi lyckades på sista tävlingen roffa åt oss nog mycket poäng för att vinna. Emma hade till och med fixat pris! Så nu är jag en bubbelflaska och en chokladask rikare. Inte illa! Med det säger jag godnatt.

ONSDAG

 
Idag hade jag två visningar på lägenheten. Oron att vi inte ska hinna få den uthyrd innan första januari är nu borta. Efter visningarna kom Soffan förbi och jag hjälpte henne att färga utväxten. Hon är inte bara den kortaste vännen jag har, hon är även den med mest hår av alla. Jag och Limpan brukar skämta om att hon borde raka av sig allt, av ren och skär avundsjuka. När hon var som ny i håret tog vi bilen ut till Ursviken och myste med Rosanna, Zappe, Milla och Lucas. Vi åt pepparkakor och catchade upp. Jag fick för första gången se huset dom köpt och bor i sedan i somras. När klockan närmaste sig 23 kände vi att det var dags att rulla in mot stan igen. Det är något väldigt mysigt med att köra bil sent en vinterkväll. När jag kom hem låg Alle och sov. Han hade varit på julbord med jobbet och hade förmodligen däckat av matkoma.

ADVENTSFIKA

 
Klockan 19 träffade vi upp Soffan Paul Emma och Mattias på Espresso House och fikade. Jag och Soffan tog var sin saffransbulle, det kändes helt rätt med tanke på att det var första advent. Det kändes mindre rätt att jag som 27åring valde en liten festis med sugrör att dricka till… Men klassikern saft och bulle fungerade fortfarande lika bra. Vi pratade om allt mellan himmel och jord tills klockan sa åt oss att det var dags att åka hem och göra sig klar för sängen.
 
 
 

LÖRDAG

 
Lördagen började lugnt i soffan med frukost och ett avsnitt av Dexter. Jag har sett hela serien för flera år sedan, men av en slump började vi om nu. Vid lunchtid mötte vi upp Sanna och Victor och kollade på en lägenhet i stan. Även Evelina och Sebbe som var hemma över helgen gjorde oss sällskap. Vi blev nästan uppdelade i lag när vi var där i lägenheten. Tjejerna hade en viss syn på hur planlösningen borde se ut och killarna en helt annan. Innan vi blev ovänner gick vi till tacobar och åt. Det satt riktigt fint må jag säga. Jätteroligt att få umgås! Evelina och Sebbe bor i Eskilstuna och Victor och Sanna i Umeå, så det blir inte allt för ofta vi ses allihopa.

MISSLYCKAD FOTOSESSION AV KÖKET

Jag tog några bilder på köket imorse eftersom vi tänker hyra ut lägenheten här i Skellefteå. Tyvärr hittade jag inte mitt andra objektiv till kameran, så jag fick fota med mitt 45mm objektiv. Det är därför alla bilder är så inzoomade, haha. Jag stod bokstavligen och kramade väggen för att försöka få med så mycket som möjligt. Men man får ändå en känsla av hur det ser ut.  Eller så tror jag det bara för att jag bor här och redan vet hur det ser ut…

 

Ikväll kommer Sanna över äter middag. Jag tänkte bjuda på en vegansk tikka masala. Inget fancy, men väldigt gott och enkel att laga. Massor av blomkål, vitkål och broccoli blandat med krossade tomater och havregrädde tillsammans med en kryddmix. Senare ikväll tänkte vi gå och se Solsidan som nu blivit film. Jag tror till och med att det är premiär ikväll för den? Ska bli spännande iallafall.


RSS 2.0