ICA 100 ÅR

 
Vilket firande det var igår! Wow. Jag hakade på Tobbe till Västerås för att vara med och fira ICAs 100års jubileum för handlare. Men mer om det senare. Nu är klockan snart 19 och jag har inte ätit middag. Jag ska ta mig en prommis till Mall of Scandinavia och hitta mig något att äta. Ciao!

MOT VÄSTERÅS

 
Jag har aldrig flygit så mycket som jag gjort dom senaste veckorna. Det känns som att jag är på flygplatsen hela tiden. Den här gången sitter jag inte nervös och väntar på en intervju iallafall, den här gången är det för nöjes skull jag ska iväg. Jag ska till Västerås för att fira att ICA fyllt 100år. Det ska bli spännande! Jag har rätt höga förväntningar på detta firandet. Det är egentligen dumt, har man höga förväntningar brukar man oftast bli besviken. Aja, time will tell. Det snöar rätt mycket just nu och mitt plan är försenat en halvtimme. Jag är lite lur på att det kanske blir mer… också en sak tiden för utvisa.

FIKA PÅ LILLA MARIE

 

TORSDAG

 
Det har blivit mycket flängande till södra Sverige dom senaste veckorna. När jag kom hem efter vår weekend i Stockholm i måndags kände jag verkligen att jag behövde en helg hemma i Skellefteå. Vi har massooor att göra innan vår flytt. Tanken var egentligen att jag skulle hälsa på Evelina i Eskilstuna i helgen, men tyvärr blev jag tvungen att prioritera bort det. Vilket kändes otroligt tråkigt såklart. Jag har länge velat åka dit och hälsa på, men av många anledningar passar det inte nu. Det får bli en annan gång. Ikväll blir det tacos och bio med Alexander. Jag var tyvärr lite oförsiktig med kniven innan då jag stod och hackade grönsaker, så jag skar mig själv i vänstra pekfingret. Antar att jag blir ett ärr rikare på handen. Något som kan påminna mig om denna kalla vinterdag i november…

SAY YES

 

KÖK

 

STRULIG MORGON

06:00 gick larmet imorse. Vi klev upp, packade väskan och gjorde oss klara för att åka ut till Arlanda. Vi åkte först till Märsta med pendeltåget, sedan tog vi en buss från Märsta ut till flygplatsen. Väl på flygplatsen tog jag fram mobilen och sökte efter mitt mail från Norwegian där min bokningsreferens låg. Alle kollade på mig och sa ”det där behöver du inte göra, du har ju allt i smset du fått.” Vilket sms? Jag hade inte fått något sms. Precis när han sa det hittade jag mitt mail med bokningsbekräftelsen. Resehandlingar, 27 november stod det i rubriken. Fan. Jag bokade min hembiljett när jag hade migrän, vilket gjorde att jag inte var lika noga som jag normalt sett är. Så tydligen hade jag valt den 27 november istället för 13 november… Jag började få lite smått panik när jag stod där på flygplatsen utan flygbiljett hem. Haha. Vi hittade en hjälpsam person som jobbade åt Norwegian som kollade om det gick att ändra. Det blev dock billigare att boka en ny biljett. Så jag bokade en ny biljett och betalade med swish. Sedan väntade jag på bekräftelsemailet… och väntade. Till slut gick jag fram till samma tjej igen och berättade att jag inte fick mitt mail var på hon oroat sa ”betalade du med swish?” Det strulade tydligen och hon berättade att det kunde ta lång tid innan bekräftelsen kom. Vid det här laget började jag bli väldigt stressad. Hon gav mig ett kort till kundservice och sa ”boka ett nytt flyg och betala med kort, sedan skriver du till dom och be dom ge tillbaka för det dyrare flyget.” Så jag gick in på Norwegians hemsida igen för att boka en ny biljett (igen!) men nu var biljetterna till 08:45 flyget slut. Precis när jag skulle bli ledsen sa hon ”hette du Julia Boman?” Hon hade hittat min bokning och skrev ut min biljett. Hurra! Vi landade precis hemma i Skellefteå. Så just nu sitter jag i bilen med Alle på väg hem till lägenheten. Det tackar jag för. Jag hade lika gärna kunnat sitta kvar på Arlanda. Haha.

SÖNDAG

På morgonen klev vi upp och gick till ett café som ligger i närheten av Emils lägenhet. Jag köpte en färskpressad apelsinjuice och en croissant. Det låter kanske torrt, men jag gillart! Efter frukosten gick vi till MOS och strosade runt ett tag. Alle letade en väska som han kunde ha sin dator och ”viktiga” papper i. Tyvärr utan lycka. Allt letande gjorde oss hungriga och vi stannade på ett texmex-ställe för lunch. Efter lunchen försvann all energi och vi blev tvugna att åka hem och vila. Någon timme senare var batterierna laddade och vi vandrade tillbaka till MOS och spelade biljard i en timme. Sedan smög sig hungern på igen så vi stannade på Vapiano och åt. Men tävlingssuget fanns kvar, så efter att vi hade ätit gick vi tillbaka och körde lite shuffleboard. Nu ligger vi hemma och slötittar på Så mycket bättre. Imorgon flyger jag och Alle hem till Skellefteå.

LUNCH

 

FREDAG

Alla som känner mig vet att jag inte tycker att det är så roligt att titta på fotboll på TV. Oftast brukar jag slippa se, men igår var det en så stor match. Jag, Emil och Sofia samlades på O’learys i MOS och åt middag. Senare på kvällen kom Alle dit direkt från Arlanda. Stämningen då Sverige gjorde mål var otrolig! Riktigt härlig vinst.

WEEKEND I STOCKHOLM

Just nu sitter jag på planet som ska ta mig ner till Stockholm. Jag älskar att Norwegian har internet ombord! Lika mycket som jag älskar att det finns internet hatar jag att mina hörlurar glappar… Så otroligt irriterande. Jag sitter med ena handen och försöker lista ut var jag ska hålla för att få fullt ljud i båda öronen. Men aja. Nog om mina i-landsproblem.

Imorgonkväll kommer Alexander ner till Stockholm och gör mig sällskap. Längtar redan!


FÖRBEREDELSER

 

MIDDAG PÅ SCANDIC

Efter lunchen på Brygg åkte vi hem till Paul som bjöd på födelsedagsfika. En stor del av hans familj var där och många av hans vänner.  Vi bestämde under fikat att vi på kvällen skulle äta på Scandic som precis renoverat sina lokaler. Ingen av oss hade hunnit vara där än. Sagt och gjort, Limpan bokade bord för 6 personer till kl. 19:30.

Efter middagen (som var riktigt bra) så tog vi tjejer bilen hem till Fia och inväntade grabbarna som promenerade. Vi rymdes inte alla i vår bil så killarna erbjöd sig att gå i kylan som dom gentlemännen dom är. När vi tjejer kom hem till Fia fick Limpan hjälpa Fia att ta av sig skorna. Tydligen äger Fia ett par skor som suger sig fast på fötterna så hårt att det krävs assistans då skorna ska av… Jag fick en riktigt rolig film på hela förloppet. När killarna kom fram så drog vi fram ett spel som Fia fått av Emma i födelsedagspresent. Jag och Alle hade aldrig spelat det innan men vi båda blev helt sålda på det! Vi körde killarna mot tjejerna, och efter tre omgångar stod det klart att vi tjejer var vinnarna. Yey!


LUNCH PÅ BRYGG

Elin och Stina var hemma i Skellefteå över helgen, så vi passade på att boka in en lunch på Brygg för att hinna ses. Lo och Emelie var också på plats.
Innan vi vuxna fick mat fick Lo mat. Kolla på den här sötnosen! Emelie hade råkat glömma hans haklapp hemma, men som den MacGyver som hon är så fixade hon det med en servett istället.
 
 
När Lo var mätt och belåten kom vår mat in. Tajmat och klart in i minsta detalj.
 Hälsosalladen var populär i vårt bord. En sallad jag aldrig provat tidigare på Brygg. Mycket god måste jag säga! Jag skulle absolut rekommendera den.
Lo fick massor av kärlek under denna lunch. Vilken pussgurka.

NY ADRESS

(null)

Jag kommer att försöka uppdatera den här sidan också eftersom jag redan har så många år samlade på den här plattformen. Men för tillfället är jag mer aktiv HÄR


RSS 2.0