SÖNDAG

Glädjen då jag hittade detta paket utanför dörren! Fick en massa godsaker som tack för att jag fotade Denise med magen. Väldigt gulligt (och gott!)

HUSBIL

Alexanders föräldrar har köpt en husbil. Detta firade jag och Alex genom att ta ut den på en tur. Vi hamnade på en kamping i Burtäsk till slut. Vi parkerade på en plats vid vattnet,  plockade fram lite chips, en flaska vin och spelade Yatzy. Jag spelade som en gud. Jag var oslagbar i Yatzy! Tyckte nästan synd om Alexander. Dagen därpå så tog vi en prommis på ön man ser på bilden, sedan checkade vi ut och körde till en badplats i Burträsk där Alexanders föräldrar var och solade.

NY SOFFA

Lördagen började med en lugn och mysig frukost, följt av en mindre lugn förmiddag/eftermiddag. Vi fick helt plötsligt ett ryck och städade upp vår gamla soffa, la ut den till försäljning på Facebook, sålde och körde bort den samma dag. Helt otroligt! Efter att vi hade kört ut vår gamla soffa till den nya ägaren åkte vi och köpa den där blåa skönheten ni ser på bilden. Har aldrig hatat att bo på tredje våningen så mycket som denna lördag. Kändes precis som att vi var med i Vänner-avsnittet där Ross inte kan sluta ropa ”Pivot!”

TORSDAG

Jag mötte upp Evelina och hennes två kompisar från Eskilstuna på Alhems trädgård och åt glass. Lagom till det var dags att dricka en kopp te kom Alle förbi och fikade med oss. Efter fikat gick vi förbi Lowima och kikade på ljus och inredning. Efter lite shoppande åkte vi ut till Bonnstan och visade upp det för dom från söder. Jag och Alle köpte var sin pizza och slog oss ner vid ett bord där och åt en tidig middag.

 
 
 

Hemmingsmark

 
Jag och Denise åkte till Hemmingsmark för att kika på den årliga inlinesturneringen som ägde rum. Som vanligt så var det mycket människor på plats. Lite senare kom även familjen Åström Kemi och Sara och Anton förbi och hängde med oss. Vi åkte hem just innan finalen spelades, men enligt rykten så vann Rävarna detta år! Kul. 

MÅNDAG

Bilder från dagens häng på Kantgatan. Denise med Eddie i magen, Sara med deras bebis i magen, och Hanna med deras lilla Sigge. Mucho mysigt! 

MÅNDAG

På måndagen lämnade vi igen bilen vi hade fått låna. Vi passade även på att kika lite mer på huset som dom just flyttat in i. SÅ FINT! Tänk att det gått från en ritning på ett papper till ett färdigt hus man nu kan gå in i. Häftigt! 

HEMAVAN

FJÄLLEN BABY! Vi fick låna Melker och Denise stora bil som rymmer 7 personer, så att vi alla skulle rymmas i samma bil. Vi satte Soffan längst bak med all packning. Vi tänkte att hon är en liten tjej som inte behöver så mycket plats. Vad vi inte hade tänkt på var att vid varje vänstersväng fick hon kämpa för sitt liv för att inte få all packning över sig. Men det gick bra. Vi lyssnade på musik och sommarprat och hipps vipps så var vi i Hemavan. Vi firade detta med att stanna och äta pizza på Nannas kök & bar. Vi tjejer firade lite extra med ett glas bubbel. Vi njöt av att kunna sitta ute i solen och försökte ignorera myggen som kom för att festäta på oss. 
 
När vi väl kom fram till stugan blev vi alla väldigt positivt överraskade! Limpan hade bokat en stuga som vi inte kunde se några bilder på, relativt billig dessutom. Så våra förväntningar var inte så höga. Men när vi kom in så visade det sig vara en jättemysig stuga med öppen spis, stort vardagsrum och hyfsat kök. Vi fick klunsa om det bästa sovrummet och Mattias och Emma vann. Jag och Alexander sov i varsin dubbelsäng på nedervåningen. Vi kunde dock nästan inte sova en blund då vårt rum var fullt av myggor. Jag kunde inte hålla mig för skratt då Alexander mitt i natten försökte följa efter varje mygga med sin lampa på telefonen. Efter en tung natt var det dags för vår första riktiga tur. Dagen innan hade vi varit ut och utforskat området och gått en liten sväng. Jag och Alle vände lite tidigare och gjorde världens tabbe då vi blev lite ivirga på att komma hem och kunde se stugan från kullen vi stod på. Vi tänkte att vi tar en genväg genom buskarna, som för övrigt sträckte sig upp till bröstet på oss. Jag har aldrig varit så rädd för ormar eller andra oväntade djur som jag var då. När vi gått halvvägs ropade Alle "vi vänder, vi går tillbaka!"
 
Fin tanke, men jag tror aldrig att vi hade tagit oss upp för kullen vi kom från. Haha. Så vi fick plöja oss igenom. Dagen efter gick vi en ganska brant tur upp till en topp där vi stannade och gjorde mat. Galet vackert! Alle fick användning för sin uppblåsbara madrass eller vad jag nu ska kalla det för. En grej han hade fått på en resa i Kroatien, som han tyckte skulle passa i fjällen. Han såg ut att må riktigt bra på den saken. 
 
Dagen därpå valde vi en annan typ av tur. Den var längre men inte lika brant. Jag älskade våra pauser då vi stannade och fikade/åt. Första gången var vid en stor bäck(?) Vi satt och minglade, åt naturgodis och njöt av det fantastiska vädret vi INTE hade väntat oss. Andra pausen var mitt i ingenstans där vi hittade ett gäng plankor som vi satte oss på och åt potatissalladen vi hade förberett dagen innan. Vi trodde att vi hade tappat bort Paul där ett tag innan maten, men till slut kom han tillbaka efter att han börjat tänka på björnar och blivit rädd. Tredje och sista pausen var i en stuga som vi gick till som sålde läsk och godis och en sängplats om man behövde en god natts sömn. Där minglade vi ett tag innan vi vände om tillbaka. På kvällen gjorde vi tacos och slog på en film och bara hängde i soffan. Lite möra och mycket myggbitna. 
 
Dagen därpå var det dags att bege sig hemåt. Vi alla hjälptes åt med att städa stugan, sedan packade vi ihop våra grejer och lämnade nyckeln till stugan. Vi stannade och åt skrov i Hemavan innan vår roadtrip mot Skellefteå började. Alexander hade fått problem med nacken under natten så jag fick ta över och köra efter typ halva vägen. Vi fick vid två eller tre tillfällen se renar. En gång på mycket nära håll då dom valt att ta över hela vägen. Men till slut så tog vi oss hem. Hemavanresan får av mig 5/5 fjälltoppar i betyg! 
 
 

BABYSHOWER

 

SÖNDAG

Söndagkvällen spenderades med att föreviga stunden av Eddie i magen. Det var så otroligt roligt att få göra det för det dessa fina vänner och blivande föräldrar! Ännu roligare är det att tänka att dom på denna plats bara för ett år sedan stod och tog sina bröllopsbilder! 

BRUNCH

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 
 

TORSDAG

En riktigt härlig torsdagkväll med Sanna och Evelina. Vi möttes upp på Brygg och åt middag och drack ett glas rosé. Sanna skröt verkligen upp en viss sort som Brygg har i sitt sortiment så vi alla var tvungna att prova.

BRYGGARGATAN

En gång per år försöker vi få ihop det här gänget för att gå ut och äta tillsammans på Bryggargatan. Jag säger en gång per år som om vi gjort detta hur länge som helst, sanningen är att vi gjorde detta för första gången förra året. Haha. Skillnaden detta år var att Emelie och Tobbe fått barn och Denise och Melker väntar barn. Det är så fint att se vår grupp utökas med småttingar! Vi började kvällen med en drink i baren och sedan satte vi oss vid samma bord som året innan. Förhoppningvis kan vi hålla denna nya tradition vid liv länge!

SÖNDAG

(null)
 
En stadsfestentradition är att på söndagen ses nere på stan och ta den sista chansen för året att äta lunch från något av matstånden. Detta år var inte annorlunda. Vi sågs nere på gräsmattan, åt lunch och pratade igenom helgen som varit. Efter att ha suttit i solen rätt länge började hungern smyga sig på igen och vi bestämde oss för att äta våfflor på Kyrkholmen. Till vår besvikelse visade det sig att dom slutat servera våfflor, så istället blev det en glass. Ingen klagade.
 

LÖRDAG

 
På lördagen kom Jens och Josbrant ner till Skellefteå. Vi mötte upp dom på Älvsbacka där Alexander och Anders har en lägenhet som dom precis köpt. Lägenheten är helt tom, så det enda Piteåparet hade var en madrass att dela på för natten. Men vem behöver mer? Haha. Dom fick lämna sina saker i lägenheten sedan åkte vi förbi oss och drack ett glas och pratade ett tag innan vi gick över till Evelina och fortsatte där.

RSS 2.0